Find inspiration og viden til SRP med Nyborg Bibliotek

20.02.20
Skal du skrive SRP? Så se her, hvordan vi kan hjælpe dig med at finde inspiration og viden til dit projekt.

Find litteratur

Som låner ved Nyborg Bibliotek har du adgang til uanede mængder af gode bøger om stort set alt. Du kan søge i Nyborg Biblioteks egen bogsamling her på siden.

Hvis vi ikke ligger inde med det, du skal bruge, kan du besøge siden bibliotek.dk, der giver dig mulighed for at låne bøger fra både folkebiblioteker og uddanelsesbiblioteker i hele Danmark og få dem bragt direkte til Nyborg Bibliotek.

Læs mere om bibliotek.dk her.

Har du spørgsmål eller brug for hjælp, er du velkommen til at spørge os.

Fakta og historie

Har du bruge for at danne dig et hurtigt overblik over en historisk begivenhed, et emne eller en forfatters liv og karriere, kan du bruge bibliotekernes tilbud Faktalink, Historiens Verden og Forfatterweb.

Faktalink

Faktalink er en samling artikler om aktuelle og samfundsrelevante emner, som har bred interesse. Faktalink rummer mere end 800 artikler om alt fra sport, kultur, historie, politik, IT, trends, medier og meget mere, og siden opdateres og forøges løbende. Alle sidens artikler er skrevet af fagpersoner og har derfor en langt større troværdighed end Wikipedia, hvor det er brugerne, der forfatter artiklerne.

Læs mere om Faktalink her.

Historiens Verden

His­to­ri­ens­ver­den.dk er den mest om­fat­ten­de danske hjem­me­si­de om verdenshi­sto­ri­en, og artiklerne er skrevet af historikere.

Læs mere om historiens verden her.

Forfatterweb

Siden forfatterweb indeholder portrætter af mere end 1000 forskellige forfattere og opdateres årligt med nye forfattere og nye værker af de eksisterende forfattere i databasen. Databasen fokuserer primært på danske forfattere, men har også artikler om de største udenlandske forfattere.

Under forfatterprotrætterne kan du bl.a. læse en kort baggrundshistorie og blå bog, en gennmegang af forfatterens største værker, om gennemgående genrer og tematikker, om beslægtede forfatterskaber og se en liste over alle forfatterens udgivelser.

Læs mere om Forfatterweb her.

Avisartikler

Hvis du skal bruge avisartikler i dit projekt, kan du med siderne Infomedia og Pressreader få adgang til avisartikler fra Danmark og resten af verden.

Infomedia

Infomedia indeholder millioner af artikler fra landsdækkende og regionale danske aviser, og du kan finde alle de store aviser her. Hver dag lægges dagens aviser ud på Infomedia, så du kan søge efter specifikke artikler, datoer eller aviser. De fleste avisartikler er fra efter år 2000, men Berlingske er tilgængelig fra 1975 og frem, mens Politiken er tilgængelig fra 1990 og frem.

For at kunne tilgå Infomedia, skal du bruge én af vores computere, men du kan printe artiklerne og tage dem med hjem.

Læs mere om Infomedia her.

Pressreader

Med Pressreader kan du søge, læse, downloade og printe artikler fra alverdens aviser såsom Washington Post og Moscow Times.

For at kunne tilgå Infomedia, skal du bruge én af vores computere, men du kan printe artiklerne og tage dem med hjem.

Læs mere om Pressreader her.

Spørg os!

Er du i tvivl om noget eller har du brug for hjælp til informationssøgning, er du altid velkommen til at spørge os, for vi er din primære kilde til litteratur og viden fra Danmark og resten af verden.

Du kan besøge os på et af vores biblioteker i Nyborg, Ullerslev og Ørbæk eller kontakte os på mail bibliotek@nyborg.dk eller telefon 63 33 70 75.