Nyborg Bibliotek
5800 Nyborg
Nyborg Bibliotek, Heart and Minds
Køb billet(ter)

Bliv klogere på: Generationer i litteraturen

24.10.19
Tag med Nyborg Bibliotek på en rejse ind i litteraturens fremstilling af generationerne fra de første opdragelsesromaner til nutidens autofiktion, når Simona Zetterberg Gjerlevsen, adjunkt i nordisk sprog og litteratur ved Aarhus Universitet, fortæller om, hvordan litteraturen fortæller os om samtidens generationer, deres tendenser og synet på dem.

Fra opdragelse til opgør

Hvad betyder de forskellige syn på generationer gennem litteraturhistorien? Og hvad er det særlige, litteraturen kan fortælle os? Det er det Simona Zetterberg Gjerlevsen vil besvare og gøre dig klogere på i dette oplæg.

Gjerlevsen vil bl.a. fortælle om forfatterne til de første romaner i 1700-tallet, hvor opdragelsen af den nye generation var i fokus, om litteraturen fra de efterfølgende århundreder, hvor forfatterne beskrev slægterne som værende degenererede og til sidst om samtidens autofiktive værker, hvor forfatterne gør op med deres forældre.

Du vil i oplægget blive præsenteret for eksempler af forfattere som Laurence Sterne, Carl August Thielo, Herman Bang, H.C. Branner, Karl Ove Knausgård, Jens Blendstrup og Leonora Christina Skov.

Billetter

Det er gratis at deltage, så mød op på dagen eller reserver billet via ”køb billet-knappen” i venstre side, hvis du vil være sikker på en stol.

”Generationer i litteraturen” er en del af Heart & Minds-festivalens nationale forskerturné.