Bastionen Nyborg
For alle

Foredrag om De Islandske Sagaer

05.12.18
Kom til spændende foredrag om de islandske sagaer – stort anlagte fortællinger om unge helte og andre stærke personligheder.

Annette Lassen, lektor ved Københavns Universitet, fortæller om sagaerne og de nye oversættelser samt om sagaernes univers lige fra deres indhold og forfattere til deres overlevering.

Der vil være 20 minutters pause halvvejs i foredraget.

Foredraget er kommet til i et samarbejde mellem Nyborg Bibliotek og Højskoleforeningen for Nyborg og omegn.

DE ISLANDSKE SAGAER:
Islands sagalitteratur er på en og samme tid nordisk kulturarv og verdenslitteratur. Sagaerne er stærke fortællinger om livet blandt frie islandske bønder i den sene vikingetid. Der er tragiske fortællinger om kærlighed og slægtsfejder, fortællinger om bønder, der bekriger hinanden, beretninger om skæbnetunge ekspeditioner til en ukendt verden, troldehistorier, tempofyldte beretninger om islandske opfindere, og meget, meget mere.

Billede: "Islændingesagaernes Verden" af Annette Lassen. Omslagsillustration: Mark Air. Forlag: Gyldendal.