Om dette arrangement

Bibliotek
Tid
19:00 - 21:00
Pris
0 Kr
Lokalitet
Danmark
Voksne

Skumringstime: Højtlæsning for Voksne

12.11.18
Som en del af Nordisk Litteraturuge er der denne aften højtlæsning for voksne fra "Islandske Konger" af Einar Már Guðmundsson.

Islandske konger er en samling fortællinger om den fiktive Knudsen-slægt, som bor i det lille fiskesamfund Tangavik. Tangavik rummer hele verden og her mødes sorg med glæde, død med liv, og frygt med mod. I byens centrum står næsten altid en Knudsen og byen myldrer af legendariske fyldebøtter, snakkehoveder, mesterfiskere, skibsredere, lurendrejere og matematikgenier. Tittelen på romanen kan synes paradoksal, da Island ikke har nogen konge. I bogen er det nemlig de mange småkonger Einar Már Gudmundsson præsenterer, med reference til de danske konger, som jo i lang tid var islændingenes overhoved. I Islandske konger er det netop tåberne, der er sat i helterollen og selv om man ikke har blåt blod i årene, mener islændingene, at man alligevel godt kan te sig som en konge. 

Om forfatteren:

Einar Már Guðmundsson er en islandsk forfatter, der blev født i 1954 i Reykjavik. Han studerede litteratur og historie ved Háskóli Íslands (Islands Universitet) og fortsatte derefter sit litteraturstudie ved Københavns Universitet hvor han i 1980 debuterede med digtsamlingerne Sendisveinninn er einmanna og Er nokkur í kórónafötum hér inni? I 1995 modtog Einar Már Nordisk Råds litteraturpris for romanen Englar alheimsins(Universets engle). Den populære bogen blev filmatiseret i 2000 og fik stor succes. Einar Már bliver regnet som en af Islands fornemmeste forfattere og har blandt andet modtaget Karen Blixen-medaljen og er blevet nomineret som ridder av Den islandske falkeorden.

 

Nordisk Litteraturuge er et projekt hvor den samme udvalgte litteratur læses højt samtidig på folkebiblioteker og skoler i hele norden.

Materialer

Einar Már Guðmundsson: Islandske konger
Reservér
  • Bog

Islandske konger

Af Einar Már Guðmundsson (2013)
Læs mere