Om dette arrangement

Tid
11:00 - 12:30
Pris
Gratis
Lokalitet
Bibliotekshaven bag Nyborg Bibliotek
Torvet 11
5800 Nyborg
Arrangører
Target
For børn
Dyr og Natur

Fortællinger og Workshop om dyrene i Bibliotekshaven

02.08.21
Kom til fortællinger og kreativ workshop for børn om det rige dyreliv i Bibliotekshaven sammen med naturvejleder Tue Skovgård Larsen og bibliotekar Ida Pontoppidan.

Fortællinger og kreativ workshop

Først vil Tue tage os en tur med rundt i bibliotekshaven, hvor han i en halv times tid fortæller om fuglene, insekterne og alle de andre dyr, der bebor den naturskønne have.

Dernæst står Ida klar med en times kreativ workshop, hvor vi skal lave insekter og dyr af papir og pap. Tue er også til stede under workshoppen, så du har mulighed for at snakke med ham og få stillet din nysgerrighed om dyrene og naturen.

nb! I tilfælde af regn, trækker vi ind i børnebiblioteket.

Tilmelding

Da der er et begrænset antal pladser, skal du bestille billet til alle de børn, der ønsker at deltage.

Voksne ledsagere skal ikke bestille billet.

Arrangementet tager naturligvis højde for regeringens og sundhedsmyndighedernes retningslinjer og anbefalinger ift. coronasmitte.

Nyborg Bibliotek og verdensmålene

På Nyborg Bibliotek har vi fokus på FN’s verdensmål gennem forskellige arrangementer, udstillinger og pilotprojektet om verdensmålscertificerede biblioteker, der løber fra 2021 til 2023.

Dette arrangement spiller ind i verdensmål nr. 13 om klimaindsats og nr. 15 om livet på land. Klimaforandringerne er ét af verdens helt store problemer og fokusområder i øjeblikket, og i nyere tid har forskningen vist insekternes vigtige rolle i spredningen af planter, der er med til at optage CO2. Men insekternes liv er truet med de voksende byer, skovfældninger, opdyrkning af naturområder etc. Derfor er "livet på land" blevet et andet vigtigt mål for en bæredygtig verden, hvor vi skal sikre arternes overlevelse gennem flere naturområder, så vi kan genoprette og stabilisere de økosystemer, der lige nu er skrøbelige. Med dette arrangement bliver vi klogere på dyrene omkring os og dermed de lokale økosystemer, vi sammen kan være med til at bevare, så vi kan gøre verden mere bæredygtig.

Læs mere om Nyborg Bibliotek og verdensmålene via dette link. (her kommer der link).

Læs mere om mål nr. 13 via dette link!

Læs mere om mål nr. 15 via dette link!

13 - Klimaindsats. 15 - Livet på land.