Børnevalget 2021. Valgsejren går til: Ternet Ninja.

Ternet Ninja vinder Børnevalget 2021

17.11.21
Ternet Ninja vinder en overbevisende valgsejr til Børnevalget 2021, hvor han har fået mere end 40% af de i alt 15.731 stemmer på landsplan med sit slogan og valgløfte om "Ja til sværd og koldskål til alle".

Demokratiet har talt, og vi takker alle jer børn, der har deltaget. 

Vi ønsker et stort tillykke til Ternet Ninja med den seje valgsejr i Børnevalget 2021. Sving sværdet og skål i koldskål!

Resultatet for Nyborg Kommune

15.731 børn i 88 af landets kommuner har stemt. I Nyborg Kommune har vi haft stemmebokse på bibliotekerne i Nyborg, Ullerslev og Ørbæk, og samlet set fordelte stemmerne sig således:

 1. Ternet Ninja: 198 stemmer
 2. Naja Münster: 86 stemmer
 3. Skammerens Datter: 32 stemmer
 4. Sally fra Sallys Far: 31 stemmer
 5. Minimund: 24 stemmer
 6. Axel: 18 stemmer
 7. Lasse Leif: 10 stemmer
 8. Anker: 7 stemmer
 9. Hanne Hundige: 7 stemmer
 10. Karen: 5 stemmer
 11. Ruth-Viola: 5 stemmer

I alt: 423 gyldige stemmer i Nyborg Kommune

Ternet Ninja

Ligesom børnene elsker Ternet Ninja, elsker- og beskytter han dem. I virkeligheden er han ninjaen Taiko Nakamura, der nu som en ånd, kæmper for at straffe dem, der begår forbrydelser mod børn. Med bolig i en ninjadukke er han en rå og ubarmhjertig dræber, der med humorens appellerende drivkraft leverer en helt særlig og flerstemmig historie, hvori både børn og voksne kan deltage og grine og gyse.

Ternet Ninja udfolder kampevnerne og kæmper for børnene sammen med drengen Aske i to bøger, som begge er filmatiseret.

Børnenes valg

Siden den 28. oktober 2021 har landets børn og unge kunnet stemme til Børnevalget 2021, hvor børnene, ligesom de voksne gjorde det 16. november, selv har kunnet gå til valg på deres lokale børnebibliotek og vælge deres favoritkandidat fra kendte og populære børnebøger.

De danske folkebiblioteker står bag Børnevalget 2021, som er et skridt på vejen til børnenes demokratiske dannelse, ved at give dem en smag af, hvad demokrati og afstemninger går ud på.

Børnevalget er arrangeret af Danmarks Biblioteksforening og Ballerup Bibliotekerne og afholdes i samarbejde med de danske folkebiblioteker over hele landet.

Materialer