Dyk ned i Danmarkshistorien derhjemme

27.03.20
Gribes du af historier om fandenivoldske vikinger, tapre soldater, nådesløse konger og banebrydende opfindere? Kan du få timer til at gå med at dykke ned i hverdagens Danmark, som det var engang? Som låner ved Nyborg Bibliotek har du adgang til uanede mængder af Danmarks- og verdenshistorie, og findes der et mere oplagt tidspunkt at gå på opdagelse i historien end nu, hvor landet er lukket ned og vi selv er ved at skrive historie?

Danmarkshistorien.dk

danmarkshistorien.dk finder du lidt over over 1000 leksikonartikler og kilder samt en fremstilling af Danmarks historie fra oldtid til nutid opdelt i kronologiske periodekapitler. Dertil kan du gå på opdagelse i e-bøger, filmklip, lydklip, spil, quizzer, mytedrab, et interaktivt danmarkskort og en tidslinje.

Danmarkshistorien.dk er en del af Historisk Afdeling ved Institut for Kultur og Samfund på Aarhus Universitet.

Læs mere her.

Historiens Verden

His­to­ri­ens­ver­den.dk er den mest om­fat­ten­de danske hjem­me­si­de om verdenshi­sto­ri­en. Siden rummer emner fra hele verden og tager dig med på en rejse fra egypternes prægtige rige i antikken over Napoleons krig og til ungdomsoprøret i 60'erne.

Læs mere her.

Arkiv.dk

Arkiv.dk er de danske lokal- og stadsarkivers fælles database. Her kan du søge i et væld af arkivalier, fotografier, tegninger, avisudklip, film- og lydoptagelser og meget mere fra hele Danmark. Så dyk ned i din og vores fælles historie!

Læs mere her.

Danmark på film

Med "Danmark på film" kan du se dokumentariske film fra hele landet i perioden 1899-1995. De mere end 1000 filmklip er inddelt efter geografi, årstal og emneord, så du selv kan gå på opdagelse.

Læs mere her.

Faktalink

Faktalink er en samling artikler om aktuelle og samfundsrelevante emner, som har bred interesse. Faktalink rummer mere end 800 artikler om alt fra sport, kultur, historie, politik, IT, trends, medier og meget mere, og siden opdateres og forøges løbende.

Læs mere her.

Vores digitale tilbud

Som låner ved Nyborg Bibliotek har du adgang til en lang række spændende og underholdende digitale tilbud.

Se alle vores digitale tilbud her!