Vores Natur: Det åbne land

27.04.20
Det åbne land er den naturtype, der fylder mest i Danmark, og den dækker bl.a. over marker, små lysninger, enge, heder, overdrev, krat, naturhegn og gravhøje. Det er i det åbne land, at en stor del af vores vilde planter og dyr bor, og dette er den tredje naturtype, der behandles i temasamarbejdet "Vores Natur". Her har vi samlet både faglitteratur og skønlitteratur om emnet.

Den åndelige rejse ud i det åbne land

Tag på en skønlitterær rejse ud i vores åbne natur med store klassiske forfattere som Steen Steensen Blicher i Hosenkræmmeren og andre noveller, med Jeppe Aakjær i Fjandboer: Fortællinger fra Heden og Bondens Søn eller med Kai Karnøe i Luftspejlinger, fortællinger fra heden.

Du kan også søge ud i det fri med Malte Tellerups roman Markløs fra 2017 - en fortælling om de to brødre Malte og Emil, der vandrer hen over Fyn gennem den foranderlige natur i et forsøg på at komme overens med familiens historie.

Bliv klogere på det åbne land

Dyk ned i faglitteraturen med eReolen og bliv klogere på:

Se afsnittet om "Det åbne land" i DR's nye naturserie

Bibliotekernes kampagne "Vores Natur" lægger sig op ad DR’s serie ”Vilde, vidunderlige Danmark”, der sendes hver søndag i uge 15-19. 

Se afsnittet om Det åbne land her!

Temasamarbejdet "Vores Natur"

I uge 16-20 sætter Danmarks Biblioteker, Danmarks natur- og friluftsorganisationer og DR fokus på "Vores Natur" i et storstilet temasamarbejde.

Læs mere her!