Arkiv.dk

Adgang
Fri adgang for alle
Arkiv.dk er de danske lokal- og stadsarkivers fælles database. Her kan du søge i et væld af arkivalier, fotografier, tegninger, avisudklip, film- og lydoptagelser og meget mere fra hele Danmark. Så dyk ned i din og vores fælles historie.

Mit arkiv

Du kan frit søge på og bruge arkiv.dk uden at være logget ind, men du har også mulighed for gratis at oprette en brugerprofil, og dermed få endnu mere ud af siden.

Du opretter en profil ved at klikke på "log ind" øverst i højre hjørne, hvor du under "Ny på arkiv.dk" kan oprette en ny bruger. Du skal oprette dig med NemID. 

Når du har oprettet dig, kommer du tilbage til log ind-siden, hvor du nu kan logge ind. Når du er logget ind, kan du øverst i højre hjørne se dit navn, og ved at klikke på det, folder du en menu ud.

Abonnér og føj til favorit

Når du er logget ind og foretager dig en søgning, kan du abonnere på den søgning, så du altid let kan finde den, mens du kan føje et bestemt arkivalie til din favoritter, når du er inde på det. Disse søgninger og arkivalier, kan du så genfinde via din personlige menu.

Notifikationer

Under menupunktet "notifikation", kan du indstille, hvorvidt du vil have notifikationer for dit søgningsabonnement, arkivabonnement eller ved kommentarer. Notifikationerne er automatisk indstillet til at give dig notifikationer om alle tre områder, så længe du er logget ind, men du kan også sætte den til, at du gerne vil modtage notofikationer på mail.

Lokalarkiverne

Rundt om i hele landet sidder frivillige ildsjæle og digitaliserer og arkiverer fotografier, tegninger og meget mere, så lokalhitorien vil blive husket for eftertiden og gjort tilgængelig for alle danskere via arkiv.dk.

Dette gør sig også gældende for Nyborg Kommune, hvor vi har Nyborg Lokalhistoriske Arkiv, som dækker over de lokalhistoriske arkiv i Nyborg, Ullerslev og Ørbæk.

Nyborg Lokalhistoriske Arkiv er en selvstændig afdeling af Nyborg Bibliotek.

Læs mere via dette link (åbner internt indhold)