Danmarkshistorien.dk

Adgang
Fri adgang for alle
Dyk ned i Danmarkshistorien med denne side, hvor du finder lidt over 2000 historiske artikler og kilder, temaer, film, quizzer og mytedrab. En overskuelig og pålidelig indføring i Danmarks historie.

Kvalificeret information om Danmarkshistorien

Danmarkshistorien.dk er en del af Historisk Afdeling ved Institut for Kultur og Samfund på Aarhus Universitet. Hjemmesiden blev lanceret i 2009 og har siden da formidlet forskningsbaseret viden om Danmarks historie udarbejdet af historikere, arkæologer og andre forskere primært fra Aarhus Universitet.

Formålet med danmarkshistorien.dk er at give offentligheden og undervisningssektoren mulighed for at få kvalificeret og tilgængelig information om Danmarks historie formidlet af fagfolk.

Sidens opbygning og indhold

Hjemmesiden fungerer både som et frit tilgængeligt online historieleksikon og en digital historiebog. Her kan du finde over 1000 leksikonartikler og kilder samt en fremstilling af Danmarks historie fra oldtid til nutid opdelt i kronologiske periodekapitler. Dertil kan du gå på opdagelse i e-bøger, filmklip, lydklip, spil, quizzer, mytedrab, et interaktivt danmarkskort og en tidslinje.

Danmarkshistorien.dk er frit tilgængelig for alle, så du skal hverken tegne abonnement eller logge ind, for at benytte siden.