Øverst: 5.C fra Vibeskolen. Nederst: 6.B fra Vibeskolen.

Her er vinderne af EDIT24 i Nyborg

09.03.22
EDIT24 er en fynsk filmkonkurrence for 4.-6. klasse. Hovedpriserne ved Lokalfinalen i Nyborg gik til 5.C og 6.B fra Vibeskolen, der begge er videre til den fynske finale i Odense fredag 1. april.

I år fik eleverne i 4.-5. klasse til opgave af lave en animationsfilm inden for temaet ”H.C. Andersens Univers”, mens 6. klasserne skulle producere en realfilm, der enten kunne være fiktion eller dokumentar og skulle bearbejde et af de tre temaer Tabu, SoMe/SoYou og Naturlig(vis).

Bedste Film Vindere

Følgende to film har vundet en kagemand, biografbilletter og en plads i finalen.

5.C - Vibeskolen

Filmtitel: Rod i eventyret

Begrundelse: Det er lykkedes holdet at lave en fuldendt historie med et sjovt plot som overholder temaet ”Dig selv i et HCA eventyr” men samtidig stiller de spørgsmålet: ”Kan man lave nok rod i et eventyr, til at forfatteren er nødt til at gribe ind?” Filmteknisk understøtter lydeffekterne historien på en fin måde.

6.B - Vibeskolen

Filmtitel: Løgnen

Begrundelse: Komplet og afrundet historie med flere spor under fælles tema og morale. Filmteknisk fungerer filmen rigtig godt. Én enkelt rekvisit, den blå hue, gør vores hovedperson hurtig genkendelig gennem hele filmen og filmholdet vælger succesfuldt at inkorporere flere kamerateknikker herunder både 1. person og panorering. Valget af en underlægningsmusik under introen fungerer rigtig godt.

Bedste Film - 2. plads

4.A - Birkhovedskolen

Filmtitel: Den uopnåelige kærlighed

Begrundelse: Et humoristisk lille eventyr med et overraskende plottvist. Et friskt valg af hovedperson – ærten fra Prinsessen på ærten, som søger en ligesindet. Det er lykkedes at lave en god scenografi og publikum føres fint med i historien undervejs.

6.A - Birkhovedskolen

Filmtitel: Afhængig

Begrundelse: En dystopisk oplysningsfilm om flere voldsomme emner, som kan fylde i hverdagen. Filmen har en vigtig underliggende morale: at det ikke er børnene selv der skal kunne løse problemerne, men de skal vide, at de altid kan gå til en voksen. Derfor behøver vi heller ikke at se løsningen på problemstillingen for hovedpersonen, fordi hendes problem i filmen løses ved at finde den rigtige hjælp.

Juryens Specialpriser

4.B - Nyborg Private Realskole

Filmtitel: Marie & Fyrtøjet

Begrundelse: Filmholdet lykkedes med at lave flotte detaljer i både lyd og animation. Trods det korte handlingsforløb fungerer brugen af animerede skyer og levende mimik rigtig godt.

5.B - Danehofskolen

Filmtitel: Da tyngdekraften forsvandt

Begrundelse: En surrealistisk præsentation af H.C. Andersens eventyrfigurer med en eventyrlig detaljerigdom hvor nye små finurligheder hele tiden dukker op. Hvert eventyr har fået sin egen lyd-bid, en teknisk detalje som fungerer rigtig godt.

6.A - Birkhovedskolen

Filmtitel: Drab og Kidnapning

Begrundelse: Prisen gives i år for seriøs opofrelse for filmkunsten. For frivilligt at lade sig ”drukne” i en vandpyt i februar måned, kræver seriøs dedikation.

Juryens Specialpriser - 2. plads

4.A - Nyborg Private Realskole

Filmtitel: Corona Busters

Begrundelse: Til trods for den mindst mulige forbindelse til et H.C. Andersen eventyr ”Og de levede lykkeligt til deres dages ende”, lykkes det holdet at lave en smuk og original hyldest til en fantastisk 80’er klassiker. Juryen var solgt.

Generelt om EDIT24

EDIT24 er en fynsk filmkonkurrence for 4.-6. klasse arrangeret af FilmFyn med støtte fra bl.a. Kulturregion Fyn og Kulturministeriet i samarbejde med 9 kommuner på Fyn - herunder Nyborg Kommune. Konkurrencen giver fynske skolebørn mulighed for at lave deres egne film på mobil og tablet, og eleverne står selv for det hele fra idé til færdigredigeret film.

Inden lokalfinalen fik hver klasse til opgave at nominere 2 af klassens film til lokalfinalen. Herefter blev de to vinderfilm udvalgt af en jury bestående af bibliotekarerne Torben Olesen, Marianne Wismar Mühring og Andreas Havelund fra Nyborg Bibliotek samt KinoVinos forpagter Simon Storgaard. 

Læs mere om EDIT24 og se filmarkivet via dette link!