eReolen

Nu kan du låne dobbelt så meget på eReolen

20.01.21
Så er der godt nyt til de læselystne borgere i Nyborg Kommune. Kultur- og Fritidsudvalget står bag en ekstrabevilling til Nyborg Bibliotek, der gør det muligt at antallet af lån på eReolen fordobles igen, som det også blev under nedlukningen i foråret 2020. Dermed kan du nu låne 6 e-bøger og 6 netlydbøger pr måned.

Bibliotekernes tilbud med e-bøger og lydbøger

eReolen er de danske folkebibliotekers digitale tilbud med e-bøger og lydbøger. Her kan du læse og lytte til alt fra storslåede klassikere, sprudlende lyrik og blodige krimier til øjenåbnende fagbøger og banebrydende ny nordisk litteratur. Alt samlet i én app.

Er du oprettet som låner ved Nyborg Bibliotek, er det bare med at logge ind, og ellers kan du nemt og hurtigt oprette dig selv med NemID via dette link. For at kunne benytte eReolen med Nyborg Bibliotek, skal du være bosiddende i Nyborg Kommune.

Læs mere om eReolen via dette link (åbner internt indhold).

Mere litteratur i en tid med få kulturtilbud

Normalt er der på Nyborg Bibliotek et loft på 3 e-bøger og 3 lydbøger pr. låner på eReolen, men i denne særlige tid, hvor der ikke er samme adgang til bibliotekerne i Nyborg, Ullerslev og Ørbæk som normalt, bliver det nu muligt i en periode at låne dobbelt så meget pr.  borger pr. måned på e-Reolen.

Formand for Kultur- og Fritidsrådet, Erik Rosengaard, fortæller om aftalen: ”Vi står endnu engang i en særlig situation, hvor der ikke er fysisk adgang til bibliotekerne i Nyborg Kommune. Derfor har vi ligesom i foråret valgt at fordoble antallet af lån på eReolen, så borgerne har mest mulig adgang til litteratur her under nedlukningen. Tilbuddet blev mødt med stor begejstring af bibliotekets brugere sidste forår, og jeg er derfor glad for, vi hurtigt kunne få en aftale på plads igen.”

Kultur- og Fritidsudvalgets næstformand Jesper Nielsen bakker op om Erik Rosengaards udtalelse, og tilføjer desuden: ”Kulturen er vigtig for vores forståelse af samfundet omkring os. Den får os til at reflektere over os selv og resten af verden, så i en tid hvor vi af gode grunde ikke kan samles til kulturelle arrangementer, er det vigtigt, at vi stadig kan blive klogere og rejse ud i verden gennem litteraturen. Derfor er vi glade for at kunne tilbyde borgerne endnu mere litteratur derhjemme.”

Foruden det forøgede antal lån på eReolen er det stadig muligt at reservere og afhente materialer samt bestille biblioteket to-go-poser på Nyborg Bibliotek. 

Rigtig god læselyst.