Sammen i bevægelse

Litteratur der bevæger - Glæde

26.05.21
I år sætter bibliotekerne fokus på at være sammen i bevægelse, men det er ikke kun vores krop, der rent fysisk har brug for bevægelse. Hjernen har også brug for at blive bevæget og stimuleret, og derfor vil vi i den kommende tid fokusere på bøger, der stimulerer forskellige følelser hos læseren. Lad os lægge ud med en af de mest vidunderlige følelser - glæde.

”Drengen, muldvarpen, ræven og hesten”

I marts anbefalede vores bibliotekar Mathias "Drengen, muldvarpen, ræven og hesten" af Charlie Mackesy. Mathias beskrev bogen som en af de kærligste og mest hyggelige bøger, han nogensinde har læst. Mathias garanterer glæde og et smil på læben, hvis du kaster dig over denne bog, der ifølge Mathias føles som et stor og varmt kram.

Læs hele Mathias' anebfaling via dette link!

Jenny Colgan

Du kan nærmest ikke andet end blive i godt humør af Jennys Colgans feel-good-romaner, der ikke alene er dejlige indeni, men som også har utroligt smukke og glædevækkende bogomslag og de hyggeligste titler som "Den lille butik med de nye begyndelser" og "Det lille bageri på strandpromenaden".

Se alle vores bøger af Jenny Colgan via dette link!

Andre feel-good-forfattere

Hvis du er på udkig efter en god feel-good-roman kan du også kaste dig ud i mange andre forfattere som Jojo Moyes, Santa Montefiore, Lucinda Riley, Nikola Scott og Kate Morton.

Du kan også lade dig inspirere af vores liste med feel-good-romaner længere nede her på siden.

Sammen i bevægelse

Hvert år sætter Danmarks Biblioteker og DR fokus på et vigtigt emne i et storstilet temasamarbejde og i år fokuserer vi på at være "Sammen i bevægelse".

Her i forårs- og sommerperioden vil kampagnen fokusere på "Bevægelse i litteraturen" og "Litteratur der bevæger", mens der i september-oktober vil være et øget fokus på sport og fysisk motion.

Læs mere om temasamarbejdet via dette link.

Materialer