Foto: Simon Nørlev

Om dette arrangement

Tid
19:00 - 21:00
Pris
90 kr.
Lokalitet
Bastionen
Nørrevoldgade 63
5800 Nyborg
Arrangører
Nyborg Bibliotek, Højskoleforeningen for Nyborg og Omegn
Target
For voksne
Forfattere og Bøgernes verden

Mød forfatterne Mich Vraa og Jesper Bugge Kold

13.10.21
Kom til en enestående aften i selskab med de anmelderroste, fynske forfattere Mich Vraa og Jesper Bugge Kold, der har slået pjalterne sammen og skrevet romanen ”Pigen fra det store hvide skib”, som udkom i begyndelsen af 2021.

Kom med ned i maskinrummet

Du har måske hørt om det legendariske hospitalsskib Jutlandia, men ved du også, hvad der gemmer sig bag historien? Det kan du blive meget klogere på til dette forfattermøde, hvor Vraa og Kold vil fortælle om Jutlandias forvandling fra passagerskib til nationalsymbol, om de ombordværende læger, sygeplejersker og sømænd, om romanens tilblivelse og meget, meget mere.

Du har også mulighed for at stille spørgsmål til forfatterne og få svar på lige præcis det, der ligger dig på sinde.

Pigen fra det store hvide skib

Med forfatterne Jesper Bugge Kold og Mich Vraas nye roman ”Pigen fra det store hvide skib” kommer du helt tæt på – ja nærmest med ombord på Jutlandia og hele vejen til Korea.

Vi følger den unge sygeplejerske Molly, som i 1951 tager med hospitalsskibet Jutlandia til Korea af både humanitære og private grunde. 

Romanen udforsker hverdagen på skibet, mødet med krigen og fokuserer samtidig på de civile ofre, der altid er taberne i en krig. 

Den alsidige forfatter Mich Vraa

Vraa (f. 1954) er uddannet journalist og har siden debuten med ”Papegøjejagt” i 1982 udgivet en lang række bøger inden for en bred vifte af genrer. I 1995 sagde han journalistjobbet op for at blive fuldtidsforfatter og –oversætter, og i 2016 fik han det helt store gennembrud med ”Haabet” samt de to efterfølgere ”Peters kærlighed” og ”Faith” – en serie om slaveriet på De Dansk Vestindiske Øer. I 2020 udkom han med ”Vaniljehuset”, der foregår i Odense anno 1929, mens han nu er aktuel sammen med forfatter Jesper Bugge Kold.  

Bibliotekar og forfatter Jesper Bugge Kold

Kold (f. 1972) arbejder til daglig som webredaktør, IT-udvikler og bibliotekar ved Svendborg Bibliotek, men henover de seneste år har han i høj grad også slået sig fast som en anmelderrost forfatter af især historiske romaner. Han debuterede i 2014 med romanen ”Vintermænd”, for hvilken han var nomineret til Bogforums Debutantpris. Bogen blev rost for sit anderledes tag på 2. verdenskrig, der i bogen skildres fra et tysk perspektiv. Senere har han skrevet romanerne ”Land i datid” (2016) om DDR og STASI, ”Krigsturisten” (2018) om en mand i livskrise og ”Tiden før døden” (2018) om 2. verdenskrig.

Billetter

Arrengementet foregår på Bastionen og billetterne koster 90 kr. inkl. billetgebyr.

Det online billetsalg lukker en time før arrangementets start, men det er muligt at købe billet i døren med MobilePay.

Ledsagerbillet

Ledsagerbilletter kan bestilles gratis til alle vores arrangementer. Kontakt os på bibliotek@nyborg.dk, når du har købt billet til dig selv, og oplys dit ordrenummer. Så sender vi dig en ledsagerbillet.

Ledsagerbilletten er kun gyldig ved fremvisning af gyldigt ledsagerkort.

Arrangementet vil følge regeringens og sundhedsmyndighedernes til den tid gældende retningslinjer og anbefalinger ift. coronasmitte. Hvis der i den henseende skulle ske ændringer i forbindelse med afholdelsen af arrangementet, vil alle deltagere naturligvis blive kontaktet.