Lånerne anbefaler...

17.02.21
Vi elsker at høre om jeres gode læseoplevelser. Derfor bad vi alle deltagere til Læsebingo 2020-2021 om at skrive en boganbefaling, og nu har vi samlet nogle af dem her på siden, så du kan blive inspireret til flere store læseoplevelser. God fornøjelse!

Klik på overskrifterne for at læse mere om de enkelte titler, eller se den samlede oversigt i bunden. Alle links åbner internt indhold.

"Jeg løb mod Nilen"

"Jeg løb mod Nilen" er en fantastisk flot fortælling om Det Arabiske Forår i Egypten 2010-2011. Fiktion, men med afsæt i virkelige begivenheder. Alaa Al Aswany lader os følge et stort galleri af hovedpersoner fra begge sider af konflikten, hvis historier og livsbaner væver sig ind i hinanden. Det gør romanen meget nuanceret og absolut læseværdig."
- Marianne

"Går, gik, gået"

Jenny Erpenbecks "Går, gik, gået" handler om en pensioneret universitetslærers møder med illegale, afrikanske immigranter. Først overser han dem, så bliver han nysgerrig, undersøger akademisk, bliver social, består, bliver fortaler. Man glædes, forarges og bliver oplyst, når man læser bogen, og håber det lykkes for ham.
- Tove

"Ind i en stjerne"

Puk Qvortrups "Ind i en stjerne" er en hudløst ærlig bog om, hvordan man kommer igennem en frygtelig oplevelse og videre i livet.
- Anne Lise

"Stiklingen"

Bogens meget unge mand forlader Island, og rejser til Frankrig. Med sig har han en rosenstikling fremavlet af hans elskede mor. Han vil være rosengartner, og lære at udvikle sin stikling og andre sjældne roser. Men han efterlader sin ekskæreste og deres lille datter. De opsøger ham, og indtager på foruroligende vis hans eneboerliv i rosenhaven bag klostrets mure. Kærligheden og ansvarligheden for dem begge og for ham selv vokser og udfolder sig forunderligt, mens han selv bliver voksen. En poetisk bog om kærlighedens stikling som mulighed. Jeg giver den 6 roser.
- Kamma 

"Lykke-Per"

Henrik Pontoppidans Lykke-Per er en udviklingsroman om hvordan et menneske modnes og drives af sin ærlighed over for sig selv, og hvordan Per må træffe et stort valg for ikke at blive ligesom sin far.
- Ann Charlotte

"Hvor flodkrebsene synger"

En dejlig bog om en tapper pige, der overlever i en verden af fordomme - hun er udstødt men kan selv. Hun er et naturbarn og naturenbeskrivelserne er skønne. Vi får adrig det hele at vide med sikkerhed - der er noget at gætte på.
- Anna

"Dallas København"

En bog for større børn og unge, som kan læses af alle. Bogen rummer tunge tematikker såsom kærlighed, alzheimer, psykisk sygdom, omsorgssvigt og ikke mindst et væld af karakterer, der byder på skæve og elskelige eksistenser. Bogen lærte mig en ting eller to om livet.
- Kathrine

"Tænkepauser: Natur"

En sjov lille bog, som giver en alternativ vinkel på "naturlig" natur. Det gælder lige fra den private natur i vores haver til den vilde natur i naturparker. Jeg har virkelig nydt denne - og det er tit tilfældet med "Tænkepauser", hvor man lige får lidt input på forskellige emner.
- Dorthe

"Danmarks bjerge"

"Danmarks bjerge" er skrevet af norske Roger Pihl. Bogen lægger en utraditionel vinkel på kendte og mindre kendte højdedrag i Danmark og er på én gang lærerig og underholdende læsning. En vidunderlig reklame for den danske natur, som giver læseren lyst til at gå i forfatterens fodspor.
- Inger

Materialer