Lydbøger og lette bøger til ordblinde

28.09.20
I anledning af ordblindeugen i uge 40, sætter vi fokus på ordblindhed og vores hjælpemidler til ordblinde. I denne artikel kan du læse mere om, hvordan du som ordblind kan lytte til bøger eller selv give dig i kast mest lette bøger som låner ved Nyborg Bibliotek.

Alle de forskellige tilbud her i artiklen gælder for alle vores lånere i Nyborg Kommune uanset hvilket af vores tre biblioteker i Nyborg, Ullerslev og Ørbæk, du primært benytter.

Lydbøger - Lyt til en bog

Ordblinde skal ikke snydes for store læseoplevelser, og heldigvis er der sket en opblomstring af lydbøger over de seneste år, der har medført, at der i dag indtales et væld af nye lydbøger hvert år. Til dig, der måske ikke har hørt om lydbøger før, er en lydbog kort sagt en lydfil, hvor en skuespiller og professionel oplæser har indtalt hele bogen, så du ikke selv skal læse den. Det er hurtigt og nemt. 

Læs mere om vores lydbogstilbud til dig i de kommende afsnit.

Lydbøger på CD og MP3

Hvis du foretrækker at lytte til dine lydbøger på CD eller MP3, kan du låne et udvalg af forskellige lydbøger på Nyborg Bibliotek. Vi bestiller også gerne lydbøger hjem fra andre biblioteker, hvis du ønsker at læse titler, vi ikke selv ligger ind med, eller hvis du gerne vil høre lydbøger på engelsk. Du kan selv søge i vores lydbøger via søgefeltet her i toppen af siden eller møde op på dit lokale bibliotek og spørge os - vi hjælper altid gerne med at finde en lydbog.

Lydbøger fra andre biblioteker kan du desuden fremsøge og reservere via bibliotek.dk. Læs mere om bibliotek.dk via dette link (åbner internt indhold).

Digitale lydbøger på eReolen

Foretrækker du at lytte til lydbøger på telefonen eller tablet? Så benyt dig af bibliotekernes fælles ebog- og elydbogsplatform eReolen, der frit kan downloades som app. Her kan du som låner ved Nyborg Bibliotek lytte til 3 lydbøger om måneden og vælge mellem et bredt udvalg af romaner, fagbøger og lyrik. Herudover kan du frit lytte til eReolens frie titler, der hedder "de blå titler".

eReolen fokuserer primært på voksentitler, der kommer fra Danmark eller er oversat til dansk, men du kan også benytte dig af eReolen GO, der er særligt rettet mod børn og unge, eller eReolen Global, hvor du finder lydbøger på engelsk.

For at kunne benytte eReolen med Nyborg Bibliotek skal du:

Du kan læse mere om de tre eReolen-tilbud via nedenstående links:

Læs mere om eReolen via dette link (åbner internt indhold).

Læs mere om eReolen GO via dette link (åbner internt indhold).

Læs mere om eReolen Global via dette link (åbner internt indhold).

Lette bøger til børn og voksne

Hvis du er ordblind og gerne vil give dig i kast med selv at læse, har vi lette bøger til både børn og voksne. Nogle titler er skrevet specifikt som en let bog, mens andre er forkortelser af eksisterende bøger.

Vi hjælper dig gerne med at finde en let bog, der passer til dig.