Særtilbud: Fri adgang til over 6 mio. avissider

07.01.21
Fra nu og frem til genåbningen af Nyborg Bibliotek kan du dykke ned i 67 digitaliserede aviser fra perioden 1921-2002 på Det Kongelige Biblioteks platform Mediestream.

>> Besøg Mediestream via dette link (åbner eksternt indhold i nyt vindue)! <<

En enestående mulighed

Nu har du i en begrænset periode chancen for at for at læse samtidens beretninger om historiske begivenheder og finde gamle artikler om din familie.

Det Kongelige Bibliotek har nemlig helt ekstraordinært givet danskerne fri adgang til en lang række ejerløse aviser fra 1921 til 2002 i deres digitale mediesamlinger på Mediestream. Normalt kan alle danskere frit søge på Mediestream i de aviser, der ikke længere er omfattet af ophavsretten, der gælder 70 år efter ophavsmandens død. Under normale omstændigheder, ville du altså kunne søge i alle aviser udgivet før 1. januar 1921, men med det særlige tilbud får du altså adgang til yderligere 80 års aviser.

Tilbuddet gælder kun under folkebibliotekernes nedlukning, så adgangen lukkes igen, når vi genåbner.
Du kan se den aktuelle genåbningsdag via dette link (åbner internt indhold).

Hvilke aviser, har du adgang til?

Den frie adgang gælder til alle ejerløse aviser - de aviser, der ikke længere udkommer, og derfor ikke har en ejer i dag. Du kan dermed dykke ned i aviser som Fyns Social-Demokrat (1896-1967), Fyns Venstreblad (1892-1957), Aktuelt (1871-2001), Nationaltidende (1876-1961) og mange flere. 

Se de ejerløse aviser på Mediestream via dette link (åbner eksternt indhold i nyt vindue).

Aftalen om den åbne adgang under nedlukningen har Det Kongelige Bibliotek forhandlet på plads med samarbejdspartnerne Copydan, Dansk Journalistforbund, Danske Medier og Kulturministeriet.