Forsidebilleder fra "Møllehave - en biografi", "Replikker og pointer", "Hellere forrykt end forgæves" og "Det tabte sekund".

Jeg håber, der er bibliotek i paradis

11.05.21
Forfatteren, præsten, digteren, debattøren og foredragsholderen Johannes Møllehave gik bort mandag 10. maj 2021. Han blev 84 år.

Forfatteren Johannes Møllehave

"Jeg gør mig ikke så mange tanker om paradis. Det eneste, jeg håber, er, at der er et bibliotek, for det kan jeg ikke undvære."

Sådan udtalte han sig til Kristeligt Dagblad i et interview tilbage i februar 2008. Og kærligheden til sproget og litteraturen har da også spillet en vigtig rolle i Møllehaves liv, hvor han nåede at skrive mere end hundrede bøger inden for mange forskellige genrer som børnebøger, erindringsbøger, romaner, samtalebøger, kronikker, sangtekster og revyer.

Den imponerende og 40 år lange forfatterkarriere, der begyndte med debuten "Abraham, Isak og Jakob – en gammel historie" og afsluttedes med "Fredes fobi" i 2014, bød på mange tankevækkende bøger, for hvilke han bl.a. blev tildelt De Gyldne Laurbær i 1980 og H.C. Andersen-prisen i 1986.

Fælles for mange af værkerne i den imponerende samling er balancen mellem humor og alvor. I et interview med Politiken i 2013 bemærkede han at: ”Humor betyder meget for mig, og ingen dag er så fuldkommen spildt som den, hvor vi ikke lo. Når du går ind for at skulle tale for en forsamling, skal du sørge for at få dem til at grine, før der er gået to minutter, for så kan de lide dig. Men du kan ikke sætte humorens sejl, uden at du har alvorens køl.”.

Du kan læse mere om Møllehaves liv og forfatterskab på Forfatterweb via dette link (åbner eksternt indhold i nyt vindue)

Læs eller genlæs Møllehave

Vær med til at ære Johannes Møllehaves minde ved at læse eller genlæse hans værker. Vi har samlet nogle af de værker, vi har på Nyborg Bibliotek, herunder.

Tags
Materialer