Donér bøger til Læs for Livet

På Nyborg Bibliotek kan du donere bøger til "Læs for Livet" - et projekt der indsamler gode bøger og donerer skræddersyede biblioteker til institutioner, som arbejder med udsatte børn og unge.

Sådan donerer du

Du kan donere bøger til Læs for Livet på to forskellige måder:

  1. Indlevér bøgerne på dit lokale bibliotek i Nyborg, Ullerslev eller Ørbæk. Da vi har en begrænset kapacitet, opfordrer vi dig til maks. at donere 30 bøger på én gang.
  2. Du kan donere direkte til Læs for Livet i København. Læs mere via dette link!

Tak for støtten.

Ansøg om bibliotek fra Læs for Livet

Læs for Livet donerer skræddersyede biblioteker til institutioner, hvor udsatte børn og unge opholder sig, og hvor de har støtte af fagpersoner.

Læs mere om hvordan din institution ansøger via dette link!

Litteratur kan forandre liv

Læs for Livet bruger bøger til at skabe social forandring og give udsatte børn og unge gode oplevelser og muligheder for bedre liv.

Bøgerne bliver samlet i biblioteker på ml. 400-1000 bøger og doneres til institutioner, hvor udsatte børn og unge opholder sig. Det er f.eks. børnehjem, familieafdelinger, opvækstinstitutioner og ungdomspensioner. Bogudvalget til hvert sted gennemtænkes fagligt, og det tager både udgangspunkt i børnene og de unges egne ønsker og for variation i genrer og sværhedsgrader.

Fokus er lystlæsningen. Nogle gange er det en bog om biler eller Justin Bieber, der vækker begejstring. For andre børn eller unge er det digte, tegneserier eller engelske klassikere. Det vigtigste er ikke hvad børnene og de unge læser, men at de læser.

Om Læs for Livet

Læs for Livet er en nonprofit-organisation, der blev stiftet i 2012 af Rachel Röst. Hun er børnebogsforfatter og cand. mag i litteraturvidenskab og leder Læs for Livet i dag. Hun blev selv anbragt som 16-årig, og bøger har haft en afgørende betydning for hendes livsbane.

I dag har Læs for Livet et lønnet sekretariat og over 30 frivillige tilknyttet.

Læs mere om Læs for Livet via dette link!