Mød vores nye biblioteksleder

30.11.20
Det er med stor glæde, vi nu kan offentliggøre, at Winnie Foldager bliver ny leder af Nyborg Bibliotek, der foruden de tre biblioteker i Nyborg, Ullerslev og Ørbæk også rummer Nyborg Lokalhistoriske Arkiv og Village Ballet Nyborg.

Et stærkt felt

Ansættelsesudvalget havde flere stærke kandidater til samtale mandag 23. november, men de var ikke i tvivl:

”Det var et yderst kvalificeret ansøgerfelt at vælge imellem, men der var ingen tvivl i ansættelsesudvalget om, at Winnie er den helt rigtige”, udtaler skole- og kulturchef Lars Kofoed. 

Fokus på kerneopgaverne

Winnie Foldager har en baggrund i historie fra SDU og mange års erfaring med ledelse, udvikling og kommunikation fra TV 2. Herudover har hun været daglig leder af Assens Sangkraftcenter og souschef på Nyborg Bibliotek siden begyndelsen af 2018. 

I de snart tre år, Winnie har arbejdet på Nyborg Bibliotek, har hun virkelig forelsket sig i folkebiblioteket som institution:

”Hele idéen om viden, information og kulturelle arrangementer, der styrker vores mangfoldighed, dannelse og fællesskab, er noget der ligger mit hjerte nær, og som er vigtigt for sammenhængskraften i vores samfund i dag. Jeg vil gerne bidrage til et styrket Nyborg Bibliotek, hvor vi skal fastholde de initiativer, vi allerede gør godt, og udvikle os på andre områder. Her vil mit fokus bl.a. vil være at styrke bibliotekets kerneopgaver – bøgerne og vejledningen i udlånet - med det mål at flere borgere griber til bøgerne. Derudover skal vi som bibliotek ud og møde borgerne i sammenhænge, hvor man ikke normalt ville møde biblioteket, og samtidig invitere til en snak om hvordan vi sammen kan styrke Nyborg Bibliotek” fortæller Winnie Foldager og tilføjer, at hun gerne vil skabe mere synergi mellem Nyborg Biblioteks tre ben: bibliotekerne, balletskolen Village Ballet Nyborg og Nyborg Lokalhistoriske Arkiv.