Vinderen af Børnevalget 2019

07.06.19
Vildheks har vundet Børnevalget 2019 på landsplan og i Nyborg. Vildheks gik til valg på, at vi skal passe bedre på naturen, så det ser ud til, at valget også blev et klimavalg for børnene.

Valg i børnehøjde

Bibliotekerne har brugt hele folketingsvalgkampen på at lave børnevalg i hele landet.

Børnevalget er børnenes mulighed for at smage på, hvad demokrati og folkeafstemninger går ud på. De har nemlig haft mulighed for at gå til valg på børnebiblioteket og vælge deres favoritkandidat blandt 11 kendte og populære børnebøger.

88 kommuner har deltaget i børnevalget, som sluttede samtidig med afholdelsen af Folketingsvalget 2019.

Mere end en fjerdedel

Vildheks vandt en overbevisende sejr med mere end en fjerdel af børnenes stemmer.

Ligesom ved Folketingsvalget, var en stemme kun gyldig, hvis det var på den officielle stemmeseddel og med kun ét kryds.

På landsplan var der 17.092 gyldige stemmer og Vildheks modtog 4.491 af disse.

Resultatet på Nyborg Bibliotek

På Nyborg Bibliotek har vi haft stemmebokse i både Nyborg, Ullerslev og Ørbæk. Samlet set fordelte stemmerne sig således:

1. Vildheks: 132 stemmer
  2. Gamerz: 78 stemmer