Villads fra Valby

04.04.17
Og noget der ligner

Her er en emneliste med en masse sjove, herlige og lette (til oplæsning og læs selv) bøger for de 5-8 årige. Listen er inspireret af Villads fra Valby, der udkom første gang i 2009. Siden er den opfindsomme Villads blevet en ret populær dreng med god grund. Bøgerne rammer lige ned i børnefamiliernes hverdag: De kan læses for både storebror på 8 og lillesøster på 5, og så er de mundrette og sjove. 

Mød også Omar, Bruno og Mussa, der f.x.skal tage stilling til, hvad man gør, når ens totalt seje storebror kommer til at køre en hvid kanin over, og kaninen tilhører en pige, der bliver meget ked af det, når hun finder ud af det? Skal man prøve med sandheden eller skaffe en ny hvid kanin? De tre venner Omar, Bruno og Mussa må tage stilling til mangt og meget. Denne serie er også er god til selvlæsning fra 8-9 år.

For Tiberius Tudefjæs er livet lidt surt, når ens mor er rejst til Argentina for at danse tango med en, der hedder Alberto, og man bor alene med sin far på Kastanjevej. To er ikke en familie, eller er det? Heldigvis er der Skrid-Elvis, der pludselig mangler et sted at bo, Clara med fletningerne som faktisk er ret sød, selvom Tiberius ikke går med piger, og Lille-Jeppe, der piller bussemænd og er med på at nakke tandfeen.

Og så er der Sallys far, der ikke gider være voksen. Ja, faktisk opfører han sig tit som et barn. Han fortæller løgnehistorier, sætter sig op i indkøbsvognen, når de er ude at købe ind, prutter højlydt og siger mærkelige ting som “du må ikke tisse i lærerens kaffekop”. Hvad pokker gør man lige med sådan én far?

Find disse og mange andre perler i emnelisten herunder.

Materialer