Bøger til læsegrupper

07.08.17
Inspiration til læsegrupper

Måske er du allerede med i en læseklub eller måske overvejer du at starte? I pdf-filen herunder finder du inspiration til at komme i gang.

Uanset form er læseklubben et sted, hvor du kan møde andre og tale om litteratur. Ikke for at blive enige eller for at analysere bogen i alle detaljer. Men for at dele læseglæde, blive inspireret og få et mere nuanceret billede af den bog, du har læst ved at høre, hvordan andre har oplevet den. En læseklub tilfredsstiller to helt fundamentale i os: behovet for at være alene og behovet for at være sammen med andre. Og til det formål er bogen perfekt: Man kan være alene, mens man læser – og bagefter kan man dele sin læseoplevelse med andre. I en læseklub møder du nye mennesker, bliver præsenteret for andre tanker og ideer, får en dybere indsigt via læsning og drøftelse af teksten og bliver enten inspireret eller irriteret af at høre om andres læseoplevelse af den samme bog. Al litteratur handler om relationer mellem mennesker, så at læse skønlitteratur et vigtigt bidrag til et fællesskab og et vigtigt bidrag til, at vi kan forstå de ting, der foregår omkring os.

På Nyborg Bibliotek har vi indkøbt en lang række titler i flere eksemplarer, som er egnede til læseklubber. Se listen over læsekreds bøger her