Bjarne Reuter fylder 70 år

29.04.20
En af Danmarks helt store forfattere fylder 70 år onsdag 29. april, og findes der nogen bedre måde at fejre det på, end ved at læse eller genlæse en af hans talrige klassikere?

En forfatter bliver født

Bjarne Reuter blev født i 1950 og opvoksede i Brønshøj. Faderen var forvalter, moderen var hjemmegående, og Reuter var distræt og drømmende.

Interessen for litteratur opstod tilfældigt, da Reuter kort før teenageårene fandt en række bøger på familiens loft. Edgar Wallace, Edgar Allan Poe og Boccaccio var med til vække en litterær lidenskab.

Under læsningen til den endelige HF-eksamen på Blågårds Seminarium, skrev han sin første roman "Kidnapning" på blot en uge. Bjarne Reuter debuterede i 1975, og hans humoristiske tone vakte opsigt i de socialrealistiske 70’ere, hvor man i høj grad skrev alvorlige romaner om alvorlige problemer.

Produktiv og i konstant fornyelse

Siden da har Bjarne Reuter skrevet omkring 80 bøger og prøvet kræfter med stort set alle litterære genrer, foruden film- og tv-manuskripter. Han arbejdede som lærer på Gladsaxe Skole indtil 1980, men herefter har det været muligt for ham at leve af sit forfatterskab alene.

Det er især med sine børne- og ungdomsromaner, at han blev fast inventar i folkseskolerne, på børnebibliotekerne og i mange danske hjem, men Reuter fornyr sig konstant, og de seneste år har han udviklet et vidtfavnende voksenforfatterskab.

Da han i et interview engang blev spurgt, hvad han ville være, hvis han ikke var forfatter, var svaret kort og godt: “Ulykkelig."

Læs mere om Bjarne Reuter på Forfatterweb her!

Læs eller lyt til Reuter på eReolen

Find flere titler af Bjarne Reuter på eReolen her!

Dele af teksten er skrevet af Aalborg Bibliotekerne.