Tintin fylder 90 år - læs eller genlæs de ikoniske tegneserier

12.01.19
10. januar 2019 var det præcis 90 år siden, Tintin første gang gjorde sin entré i tegneseriens verden.

Det skete i det ugentlige børnetillæg ”Le petit vingtième” til den belgiske avis ”Le vingtième siècle” – det tyvende århundrede. Samtidig er det i 2019 præcis 60 år siden, Tintin første gang blev præsenteret på dansk, nemlig i tegneseriebladet ”Kong Kylie”, som allerede i sin første årgang i 1949 begyndte at bringe Tintin-serien som føljeton. 

At Tintin kom til verden i en avis med titlen ”det tyvende århundrede” må siges at være uhyre passende i forhold til tegneseriens indhold. Ingen anden europæisk tegneserie har vel i samme grad fanget tidsånden og beskrevet århundredets politiske og sociale historie som netop Tintin, hvis hovedperson i kraft af sin stilling som reporter har rejst kloden rundt og konstant har befundet sig i centrum for samtidens politiske brændpunkter. 

Samtidig har ingen anden tegneserie som Tintin formået at fange og fastholde læsernes opmærksomhed og interesse, lige fra den første reportageudflugt til Sovjetunionen og frem til de senere møder med Månens ugæstfrie overflade og til mystiske møder med ekstraterrestriale væsener i nærheden af Australien. Tintin har været overalt, som regel i selskab med sin trofaste hund Terry og med den krasbørstige kaptajn Haddock.

Hvis du endnu har mødet med de 24 Tintin-albums til gode, kan du glæde dig til en læseoplevelse ud over det sædvanlige. Og hvis du allerede har læst – eller genlæst – albumrækken, kan du se frem til endnu en fornøjelig stund i selskab med den lille reporter med den karakteristiske frisure.

Gå på opdagelse i Nyborg Biblioteks Tintin-tegneserier via dette link.