Irene anbefaler nordiske børnebøger

I anledning af den nordiske kulturfestival Norden i Nyborg anbefaler vores bibliotekar Irene Gitz Christensen tre gode børnebøger fra 5 til 16 år, der alle tager afsæt i den nordiske mytologi.

Højtlæsning for 5-9 år

"Solhesten" af Peter Gotthardt

Solhesten er en stemningsfuld og smukt illustreret billedbog, der tager afsæt i den nordiske mytologi. Den lille jættepige Bera får en særlig ven, solhesten Skinfakse, som sørger for at solen skinner. Bera hjælper sin ven fri af fangenskab, og bliver selv reddet fra mørket. Eventyret er for alle fra 5 år og opefter, og egner sig bedst til højtlæsning.

Lix 11 begynderlæsning, fra ca. 7 år

"Hos jætterne" af Peter Gotthardt

Her er en af historierne i serien ”Jagten på sværdet”, om trælpigen Katla og drengen Knøs

I jagten på sværdet Grum fanges Katla og Knøs med deres venner hos jætterne. De kvindelige og mandlige jætter hader hinanden, og det må ændres, så gruppen kan komme videre. Knøs har en plan og selvom det fyger med store sten hjælper venner hinanden. Serien skal læses i rækkefølge.

Højtlæsning og selvlæsning for 10-16 år

"Nordiske guder" af Johan Egerkrans

Denne fantastisk smukke opslagsbog om den nordiske mytologi, er for alle der er nysgerrige efter at lære de forskellige nordiske guder at kende. Her kan børn helt ned til 6 års alderen få den spændende fortælling om Skabelsen, Fimbulvinteren, Ragnarok og meget mere. Udover højtlæsning vil den være spændende for de 10-16-årige med interesse i emnet. Illustrationerne og historierne er fulde af drama og magi, og kan læses langsomt og mange gange.