Kærlighed i Coronaens tid

28.03.20
I denne tid kan alle vist godt bruge lidt kærlighed, så vi har samlet en lang række kærlighedshistorier fra eReolen, som alle er blå titler, hvilket betyder, at du kan låne lige så mange du vil.

De blå titler

Læs mere om, hvad det vil sige, at en titel på eReolen er en blå titel!

Kærlighed i Coronaens tid:

Florentino må vente 53 år på sin elskede i Gabriel Garcia Márquez ”Kærlighed i Koleraens tid”, som af nogen bliver kaldt århundredets kærlighedshistorie. Den slags tålmodighed har vi bare slet ikke i disse dage, hvor alt er lukket ned, og derfor har vi fundet de mest nostalgiske, klassiske, sexede, lyriske, blodsugende og nyforelskede kærlighedshistorier, som kan lånes her og nu på eReolen. Der er ingen begrænsninger og ingen kø - kun lutter kærlighed.

Den allerførste forelskelse:

Der er noget ganske særligt over den alleførste kærlighed. Den er intens og vidunderlig på samme tid, og nu kan du opleve den for første gang eller genopleve den i litteraturen.

 • Eleanor og Park, forelsker sig henover tegneserierne på bagsædet af skolebussen, til lyden af Joy division, the Cure og the Smiths.
 • I Anna og det franske kys flytter Anna til Paris for at gå i skole, og her forelsker hun sig hovedkulds i den smukke og charmerende St. Clair, der desværre er optaget.
 • Det er skæbnen, da Arthur og Ben i Hvis det er os bogstavelig til støder sammen første gang på posthuset i New York. Det ser i hvert fald sådan ud. Men efter en række katastrofale første dates, bliver Ben og Arthur måske nødt til at se i øjnene, at universet – og skæbnen, skulle have blandet sig helt udenom.

Læs også:

De levede (knap så) lykkeligt til deres dages ende:

Det er ingen hemmelighed, at når de to elskende endelig har fået hinanden, så slutter eventyret for nogen. Men kærlighed kan være en besværlig størrelse, fuld af smerte, svig, utroskab eller bare helt almindelig grå hverdag - også i litteraturens verden.

 • Tyveårige Elias fra Lageret, Huset, Marie bevæger sig mellem bofællesskabet Huset, arbejdspladsen Lageret og kæresten Marie, uden rigtig at høre til noget sted, mens Huset og kærligheden langsomt går i opløsning.
 • Scener fra et ægteskab giver et indblik i et på overfladen lykkeligt parforhold, som hurtigt viser sig at være alt andet.
 • I Jeg har elsket er Chloé blevet forladt af sin mand, men hendes svigerfar tager sig af hende og børnene. Langsomt åbner han op og fortæller sin kærlighedshistorie, hvor han midt i livet møder sin store kærlighed, men ikke tør tage konsekvenserne og forlade kone og børn.

Læs også:

Forelsk dig i poesien:

Når digte er bedst, kan de med få ord rumme alle de helt enkle og dog så komplekse følelser, som kærligheden er. Der er ikke mange kærlighedsdigte blandt de blå titler, men blandt de, der er, finder vi intet mindre end to nobelpristagere i litteratur.

Skru op for varmen:

Hvis du er til "50 shades of grey" og de mere erotiske kærlighedshistorier, skal du dykke ned i disse kærlighedshistorier:

 • I Audrey Carlans hyper populære serie Calendar girl har Mia problemer. Hun skal skaffe en million dollars. Derfor får hun arbejde hos Exquisite Models, hvor hun de næste 12 måneder skal udlejes på månedsbasis. Sex er ikke en del af kontrakten, men kan Mia undgå at lade sig tiltrække af de flotte rigmænd?
 • I Bossman er Reese lige startet nyt arbejde og falder pladask for sin chef. Det må bare ikke ske! Hun prøver at stå imod hans charmerende og flabede væsen, men hvordan gør man det, når følelserne er i kog og flirten så vidunderlig?

Flere hotte titler:

Dæmoner, vampyrer, mumier og andet godtfolk…

Der er ikke noget som en lille virkelighedsflugt ind i de mere overnaturlige og fantastiske fortællinger, og også her kan kærligheden blomstre.

 • I Heksenat bliver historikeren og heksen Diana hvirvlet ind i en verden fuld af krige, hemmeligheder, korstog og hemmelige selskaber, da hun finder et magisk manuskript, men hun støder også på den 1500 år gamle vampyr Matthew.
 • Dominic fra Oprører er dæmon og har vandret på jorden i årtusinder. Han er kendt som oprører mod Lucifer og derfor hadet af sin egen race. Da han møder den faldne engel Tia, må de forene deres kræfter for at bekæmpe helvede på jorden. Mon ikke de falder for hinanden mens de redder verden? 

Flere bøger at blive bidt af:

Romatiske klassikere:

De klassiske kærlighedsromaner, dem vi alle kender – eller hvad?

 • Nu er det måske tid til at få læst Fornuft og Følelse, så du kan se, om også du falder for Jane Austen? 
 • Du kan også prøve Værelse med udsigt, hvor unge engelske Lucy rejser til Italien på dannelsesrejse. Her forelsker hun sig i George og oplever sammenstødet mellem sine victorianske normer og sin sanselighed samt den moderne tid med øget frihed, lighed mellem kønnene og social mobilitet.  
 • I Émile Zolas klassiker Nana fra 1880, møder vi den unge og smukke kurtisane Nana, der i 1870'ernes Paris fordrejer hovederne på alle de mænd, der kommer tæt på hende. 

Læs også: