Mathias anbefaler: Gode rejsebøger

05.06.19
Sommerferien nærmer sig med hastige skridt og dermed også en af årets største rejsesæsoner. Derfor vil jeg i denne måned inspirere til, hvordan du finder spændende rejsebøger om din næste destination.

Gode rejsebogserier:

En fantastisk og forholdsvis ny serie, som dækker rejsemål lige fra Fyn til New York, er serien “111 steder som du skal se”. Bøgernes forfattere kommer med 111 anbefalinger til alt fra museer og gallerier til parker og caféer – ofte steder og seværdigheder, du ikke finder i de store rejsebogserier. Bøgerne er overskuelige at gå til og du kan hurtigt bladre dem igennem og dvæle ved de ting, der vækker din interesse.

En anden god serie er Aarhus Universitetsforlags ”Vide verden”, der fokuserer på storbyerne. Her er kapitlerne skrevet af forskellige forfattere, der bidrager med deres vinkler på rejsemålet. Kapitlerne præsenterer byen ud fra forskellige emner, således at Berlin-udgaven f.eks. byder på kapitler som Erindringsbyen, DDR og Currywursten. ”Vide Verden” er til dig, der interesserer dig for det historiske, det kulturelle eller som bare gerne vil se noget andet end de fleste andre.

Unikke rejsebøger:

En rejsebog behøves ikke være en del af en serie. Nogle forfattere eller kendte forelsker sig så meget i en by eller et sted, at de skriver en unik og uafhængig rejsebog.

Her er du nødt til selv at lede eller at spørge en bibliotekar om hjælp, men jeg har et par eksempler. Den danske forfatter Sissel-Jo Gazan, der har boet i Berlin i mange år, har f.eks. skrevet den personlige rejsebog ”Vi elsker Berlin”. I bogen bevæger hun sig fra kvarter til kvarter og kommer med sine egne anbefalinger for områderne. Bogen er også god læsning på grund af hendes mange fine anekdoter. 

En anden fin og unik rejsebog er Lise Lotte Frederiksens ”There are places: En inspirationsbog om London”, hvor hun sammen med sine venner tager læseren med rundt til deres yndlingssteder. Bogen er rig på billeder og er nærmest en rejse i sig selv, da der ikke rigtig er nogen former for kapitelinddeling, hvilket giver bogen sit eget liv og gør det til en sjov og anderledes form for rejsebog. 

Til børnefamilier:

Rejser du med børn, findes der også flere forskellige rejsebøger med fokus på børnefamilier. En særligt god serie i denne kategori er ”Ella Bellas eventyr”. Bøgerne er fulde af sjove billeder og forklaringer på seværdighederne, så du sammen med dine børn kan opdage og lære om rejsemålet på et niveau, hvor alle får noget ud af det.

På Nyborg Bibliotek står alle rejsebøgerne efter destination, så når du har fundet dit rejsemål, kan du finde inspiration og vi hjælper dig selvfølgelig også gerne til at finde bøger om dit rejsemål. 

Mathias' Boganbefalinger i Lokalavisen Nyborg

Bibliotekar Mathias Lyngs fra Nyborg Bibliotek anbefaler ca. en gang om måneden bøger i Lokalavisen Nyborg.

Denne boganbefaling indgik i Lokalavisen i uge 23.

Læs også det interview med Mathias, der blev bragt den 21. august 2018 sammen med den første anbefaling.
Link til interviewet.

Link til alle Mathias' boganbefalinger.

Find rejsebøgerne her

Herunder har jeg samlet de serier og bøger, jeg har nævnt i min anbefaling samt en række andre unikke rejsebøger der dækker rejser lige fra storbyferier og rejser i historiens fodspor til vandreture, cykelture og pilgrimsrejser.

Dette er dog kun et udsnit - vi har mange flere rejsebøger og har vi ikke det, du leder efter, kan vi måske skaffe det.

Materialer