Foto Les Kaner

Mød forfatteren bag Smaragdsliberen

11.02.20
Kom med Nyborg Bibliotek til en spændende aften torsdag 19. marts, hvor du kan møde den prisvindende forfatter, sprogofficer og foredragsholder Anne-Cathrine Riebnitzsky, som står bag bestselleren ”Smaragdsliberen”.

Riebnitzsky vil fortælle om ”Smaragdsliberen” og sit øvrige forfatterskab, og du har mulighed for at stille spørgsmål til forfatteren.

Et møde mellem to verdner

Anne-Cathrine Riebnitzsky blev født i 1974 i Svendborg. Hendes liv og karriere har været stærkt præget af mødet mellem to vidt forskellige verdner, da hun både er uddannet forfatter fra forfatterskolen i 1998 og uddannet sprogofficer i russisk ved hæren i 2003. Dette er hendes prisvindende debutroman ”Den stjålne vej” fra 2012 et godt eksempel på, da den blev til på baggrund af mødet med en række afghanske kvinder under hendes udsending til Afghanistan i 2007. 

Efterfølgende har Riebnitzsky udgivet flere anmelderroste romaner og modtaget en af Danmarks fineste litterære priser, De Gyldne Laurbær, for sin anden roman, ”Forbandede yngel” (2013), hvor Riebnitzsky hentede inspiration fra sin egen barndom, der var præget af forældrenes mangel på forståelse, medfølelse og overskud.

Kampen mod uretfærdighed

Riebnitzskys stil er hverdagsrealistisk og hendes karakterer er som oftest socialt udstødte eller udsatte individer, der ofte har rod i Riebnitzskys møder med virkelige personer. Vold mod børn og kvinder, omsorgssvigt og voldtægter er centrale tematikker i hendes forfatterskab.

Udover sit forfatterskab er Anne-Cathrine Riebnitzsky specielt kendt som kvinden med fokus på undertrykte kvinder i den krigshærgede Helmand-provins, hvor hun har gjort et fantastisk arbejde for den demokratiske udvikling. 

”Smaragdsliberen”

Riebnitzskys seneste roman ”Smaragdsliberen” (2018), som vil være særligt i fokus til forfattermødet i Nyborg, er blevet solgt i mange eksemplarer og rost til skyerne af både anmeldere og læsere over hele landet. 

Det er en stærk og poetisk roman om venskaber på tværs af religion, kærlighed og fald og om at vælge livet til i en verden med krig og terror.

Tid og sted og billetter

Arrangementet finder sted på Bastionen, Nyborg torsdag 19. marts 2020 kl. 19.00-21.00.

Billetterne koster 90 kr. (inklusiv billetgebyr).

Køb billet her!