Ordblindeugen

Sammen om Ordbildneugen i uge 40

22.09.22
Er du ordblind, pårørende til en ordblind eller fagligt interesseret i ordblindhed? Så vær med, når en række lokale aktører sætter fokus på ordblindhed og hjælpemidler til ordblinde til den nationale ordblindeuge i uge 40.

Spørg din bibliotekar!

Kom forbi bibliotekerne i Nyborg, Ullerslev og Ørbæk, hvor en bibliotekarerne står klar til at fortælle dig om, hvordan vi kan hjælpe både børn, unge og voksne med læsevanskeligheder og ordblindhed.

• Tirsdag 4. oktober kl. 15-17 på Nyborg Bibliotek
  • Onsdag 5. oktober kl. 15-17 på Ullerslev Bibliotek og Ørbæk Bibliotek

Hør f.eks. om vores letlæsningsbøger til både børn, unge og voksne, om vores digitale tilbud samt om mulighederne for at låne lydbøger både fysisk og på appen eReolen.

Du er selvfølgelig altid velkommen til at komme forbi og tage en snak med bibliotekarerne om vores tilbud til ordblinde, men på dette tidspunkt sørger vores bibliotekarer for at være ekstra godt klædt på til at fortælle og besvare dine spørgsmål.

Infocafé om Ordblindhed

Torsdag 6. oktober kl. 17-21
på Aktivitethuset Sprotoften,
Sprotoften 1, 5800 Nyborg

Kom til infocafé om ordblindhed. Formand for Skole- og Dagtilbudsudvalget Suzette Frovin vil byde velkommen, og derefter kan du besøge de forskellige infostande, hvor AOF, Det kommunale læse- og ordblindeteam og Wizkids rådigver om hjælpemidler og tilbud til ordblinde voksne og børn. I kan også tale med læsevejledere og børn, som har ordblindhed tæt inde på livet og som deler ud af deres erfaringer.

Cafeén er åben fra kl. 17, hvor der kan købes aftensmad til 25 kr.

Foredrag med Gudrun Hasle

Torsdag 6. oktober kl. 19.00-20.30
på Aktivitethuset Sprotoften,
Sprotoften 1, 5800 Nyborg

Hør den danske kunstner Gudrun Hasle fortælle om at bruge sit egen ordblindhed og sit personlige liv i kunsten. Hun er især kendt for sine tekstbroderier, hvor hun staver ordene, som hun selv oplever, de skal staves, fulde af stavefejl.