Bibliotekerne sætter fokus på "Maden mellem os"

11.04.19
Nyborg Bibliotek inviterer dig dette forår med til bords i et landsdækkende samarbejde om madkultur og alt det vi deler via vore måltider.

Samarbejde mellem DR og Danmarks Biblioteker

Maden er sjældent det eneste, det handler om, når man sætter sig til bords. 32% af danskerne mener f.eks. at godt selskab er vigtigere end selve maden.

I ‘Maden mellem os’ kaster DR og Danmarks Biblioteker sig over den madkultur og de sociale koder, som knytter sig til hvem, hvad, hvor og hvordan vi spiser sammen.

DR vil i sin ende trække en fed streg ned gennem det mad- og kulturlandskab, som vi tror, vi kender; mens der ude på landets biblioteker dykkes ned i måltidets betydning som samlingspunkt for kultur, litteratur - og samtalen mellem dig og mig.

- Måltidet er en landgangsbro til nye bekendtskaber, fremmede kulturer og overraskende samtaler. Alligevel er maden, og det den bringer i spil mellem os, noget vi ofte tager for givet, siger ansvarlig for Bibliotekernes Temasamarbejde, Tina Bang Jakobsen (Aalborg Bibliotekerne).

På Nyborg Bibliotek

På Nyborg Bibliotek kan du i øjeblikket se vores udstilling "Maden mellem os", hvor vi sætter fokus på madens rolle i både fag- og skønlitteraturen. I vores udstilling kan du også se filmatiseringen af Karen Blixens "Babettes Gæstebud", som uden tvivl er en af de danske fortællinger, hvor maden og måltiden mellem os spiller den største rolle.

På den anden side af efterårsferien kan du også se frem til en emneliste her på siden samt en række inspirerende opslag på vores Facebook og Instagram.

DR og "Maden mellem os"

På DR er både identitet, kultur og tilhørsforhold på programmet.

I ‘Smagen af Danmark’ tager Master Fatman rundt i Danmark og undersøger egnsretter, mens tyrkisk madkultur får lov at udfordre den danske i ‘Tyrkersvin’.

Og endelig så testes relations- og familiedynamikken i ‘Maddysten’, hvor 7 familier fra hele landet dyster om at vinde den nationale Maddyst i kraft af deres sammenhold og fælleskab.

- Ambitionen fra DR's side er at give befolkningen en anledning til at fordybe sig i, hvad mad betyder for os mennesker, siger Nikolaj Vitting Hermann, tværgående redaktør i DR Medier.

Læs mere om temasamarbejdet her.