Fra venstre: Leonora Christina Ulfeldt, Agnes Henningsen, Karen Blixen og Leonora Christina Skov

Kvindelige fyrtårne i dansk litteratur

08.03.19
I dag er det kvindernes kampdag og i den anledning har Litteratursiden sat fokus på nogle af de store kvindelige fyrtårne i dansk litteratur.

Kvindelige fyrtårne

Litteratursiden stiller i artiklen "Kvindelige fyrtårne i dansk litteratur" skarpt på de kvindelige danske forfattere, der som fyrtårne har lyst op og vist vej for nye kvindelige forfattere og dermed brudt det mandlige monopol der tidligere var på skrivekunsten. Det var kvinder, der skrev, fordi de ikke kunne lade være og fordi de havde noget på hjerte.

I artiklen kan du læse om Leonora Christina Ulfeldt, Thomasine Gyllembourg, Agnes Henningsen, Karin Michaelis, Thit Jensen, Karen Blixen, Tove Ditlevsen, Inger Christensen, Dorrit Willumsen, Kirsten Thorup og Suzanne Brøgger.

Du kan læse artiklen her.

Du kan også læse en masse om nordiske kvindelige forfattere her.

Kvindernes kamp

På bibliotekernes faktaside Faktalink, kan du læse flere forskellige artikler om kvindernes kamp for ligestilling.

Du kan bl.a. læse om:

Du kan også gå på opdagelse i de nedenstående materialer fra Nyborg Bibliotek.