Mathias med bogen "Tænk vildt"

Mathias Anbefaler: "Tænk vildt" af Rane Willerslev

09.01.19
Så blev det endnu engang den tid på året – starten på et helt nyt kapitel. Vi har delt vores løfter om, at det nye år skal blive anderledes end de andre og hvad end man er for eller imod nytårsforsæt, kan de fleste af os nok blive enige om, at det altid er godt at reevaluere livet og os selv engang imellem. Derfor vil jeg i denne måned anbefale en bog, som kan inspirere dig til nye eventyr og selvrefleksion: ”Tænk Vildt” fra 2017 af Rane Willerslev.

Fra pelsjæger til museumsdirektør:

Du kender måske Rane Willerslev fra DR’s programserie ”Ranes Museum”, der fulgte hans første tid som ny direktør for Nationalmuseet. Willerslev, der er uddannet antropolog, har bl.a. rejst rundt som pelsjæger i det kolde Sibirien, hvor han kom på kant med den russiske mafia. Men han har også været direktør for det kriseramte Kulturhistorisk Museum i Oslo, som han ved hjælp af sin innovative og kreative ledelsesstil fik trukket ud af den økonomiske krise.

En mere nysgerrig tidsånd:

”Tænk Vildt” er en bog om Willerslevs erfaringer på Kulturhistorisk Museum og om hvordan man som leder kan engagere sin medarbejdere og derved øge kreativiteten og arbejdsglæden. Men bogen er i lige så høj grad en peptalk til hele det danske folk og vores samfund i dag. Willerslev kritiserer den perfektionistiske ”nulfejlskultur”, hvor vi hele tiden skal præstere så fejlfrit som muligt frem for at turde eksperimentere, nytænke og kaste os ud på uvant grund med risiko for at fejle men chance for at nå helt nye højder.

Stof til eftertanke:

Willerslev er utroligt inspirerende og selvom emnet kan lyde som gammel vin på nye flasker, synes jeg virkelig bogen er en øjenåbner, der i høj grad får læseren til at reflektere over, hvorvidt man selv formår at tænke vildt og anderledes engang imellem, hvad end det er på jobbet eller i hverdagen. Så hvis du stræber efter at forbedre dig eller skabe store forandringer i dit liv i 2019, er jeg sikker på, at ”Tænk Vildt” kan inspirere dig til at turde være nysgerrig og gå nye og spændende veje. Rane Willerslev er i hvert fald et stjerneeksempel på, at ukonventionelle og kreative idéer kan føre til stor succes.

Du kan låne ”Tænk Vildt” på Nyborg Bibliotek og skulle du være interesseret i at vide mere om Willerslevs vilde eventyr i Sibirien, kan jeg også anbefale bogen ”På flugt i Sibirien”.

Mathias' Boganbefalinger i Lokalavisen Nyborg

Bibliotekar Mathias Lyngs fra Nyborg Bibliotek anbefaler ca. en gang om måneden bøger i Lokalavisen Nyborg.

Denne boganbefaling indgik i Lokalavisen i uge 2.
Link til at læse Lokalavisen online.

Læs også det interview med Mathias, der blev bragt den 21. august 2018
Link til interviewet.

Link til alle Mathias' boganbefalinger.