Med andres ord: Henrik Pontoppidan

04.09.19
Denne uges forfatter i Øgendahl og de store forfattere var Henrik Pontoppidan.

Temasamarbejde: Med andres ord

Endnu engang er Danmarks Biblioteker og DR gået sammen om et temasamarbejde - denne gang under titlen "Med andre ord".

I uge 35-40 dykker bibliotekerne og DR ned i det skatkammer af litterære værker, som tiden ikke har kunnet viske ud.

Hos DR kan man fx opleve seks nye programmer af ‘Øgendahl og de store forfattere’ og den digitale feature Bøgernes danmarkskort, hvor man kan gå på opdagelse i litteraturen på dr.dk. Mens bibliotekerne giver klassikeren nyt liv i form af udstillinger og en all-time kåring af danskernes favoritbogcitat.

Henrik Pontoppidan

Den nobelprisvindende forfatter Henrik Pontoppidan har skrevet et væld af romaner, noveller og andre fortællinger, heriblandt "Det forjættede land", "Nattevagt", "De dødes rige" og ikke mindst "Lykke-Per", som i 2018 blev filmatiseret af Bille August.

Henrik Pontoppidan levede og skrev i en tid, hvor Danmark og verden gennemgik store forandringer. Ny teknologier stormede frem med industrialiseringen og folk flyttede fra landet og ind mod byerne, for at finde arbejde. Disse samfundsmæssige tendenser afspejler sig i hans værker og i hovedkarakterernes liv, hvor de nye tider medfører, at hovedkaraktererne må forsøge at finde sig selv mellem store kontraster og modsætninger - både i forhold til sig selv g omverdenen.

Du kan læse mere om Henrik Pontoppidan på Forfatterweb.

Du kan se alle denne sæsons episoder af "Øgendahl og de stor forfattere" her.