Med andres ord: Leonora Christina Ulfeldt

28.08.19
Denne uges forfatter i Øgendahl og de store forfattere var grevinde og datter af Christian 4. Leonora Christina Ulfeldt.

Temasamarbejde: Med andres ord

Endnu engang er Danmarks Biblioteker og DR gået sammen om et temasamarbejde - denne gang under titlen "Med andre ord".

I uge 35-40 dykker bibliotekerne og DR ned i det skatkammer af litterære værker, som tiden ikke har kunnet viske ud.

Hos DR kan man fx opleve seks nye programmer af ‘Øgendahl og de store forfattere’ og den digitale feature Bøgernes danmarkskort, hvor man kan gå på opdagelse i litteraturen på dr.dk. Mens bibliotekerne giver klassikeren nyt liv i form af udstillinger og en all-time kåring af danskernes favoritbogcitat.

Leonora Christina Ulfeldt

Leonora Christina Ulfeldt var som sådan ikke forfatter, men da hun i næsten 22 år i perioden 1663-1685 blev holdt fanget i Blåtårn, skrev hun en fransk selvbiografi og nedfældede sine tanker og oplevelser i cellen i værket "Jammers minde".

Hendes legendariske værker har slået hende fast som en af den danske litteraturhistories helt store forfattere.

Du kan læse mere om Leonora Christina Ulfeldt på forfatterweb.

Du kan se alle denne sæsons episoder af "Øgendahl og de stor forfattere" her.