30-året for Berlinmurens fald

04.11.19
9. november 2019 er det præcis 30 år siden, at verdens vel nok mest berømte og foragtede mur faldt efter i 28 år at have splittet byen Berlin i to dele.

Berlinmuren blev et symnbol på den Kolde Krig mellem Vesten og Sovjet og på et splittet Europa, hvor familier blev adskilt fra hinanden og ikke havde kontakt i næsten tre årtier.

Her på siden har vi samlet lidt viden om Berlinmuren og Den Kolde Krig til dig, der har lyst til at genopfriske din viden eller til dig, der bare gerne vil vide mere og blive klogere på en af det 20. århundredes største historiske begivenheder.

Litteratur

Længere nede på siden har vi samlet både faglitteratur og skønlitteratur om Berlinmuren og Den Kolde krig.

Fakta

På bibliotekernes fakta- og informationsside Faktalink, kan du læse dybdegående artikler om Berlinmuren og om de historiske begivenheder, der ledte til, at den blev bygget.

Læs artiklen om Berlinmuren her.

Læs om Berlinmurens fald her.

Læs om Den Kolde Krig her.

Film

I anledning af 30-året har bibliotekernes filmstreamingside Filmstriben samlet 4 film om DDR. Klik på titlerne herunder, for at komme videre til Filmsiden og se filmene: