Forsiderne fra Jesper Wung-Sungs "Alfred og gabestokken" og Anna Jacobina Jacobsens "Ø"

Jesper Wung-Sung og Anna Jacobina Jacobsen modtager børnebogspris

22.03.19
Kulturminister Mette Bock uddelte i går Kulturministeriets Forfatterpris og Illustratorpris. Priserne gik til forfatter Jesper Wung-Sung for romanen ’Alfred og gabestokken’ og illustrator Anna Jacobina Jacobsen for det ordløse værk ’Ø’.

Forfatterprisen

Kulturministeriets Forfatterprisudvalg for børne- og ungdomsbøger begrundede Jesper Wung-Sungs pris med ordene:
"Med ’Alfred og gabestokken’ fortæller Jesper Wung-Sung et særegent eventyr om anderledeshed, fastlåsthed og anarki. Mærkeligt? Ja, men med intertekstuelle påmindelser om, hvem vi er, og med eventyrets sikre genremæssige kontur ledsager læseren Alfred på en sær dannelsesrejse og måske endda en rejse gennem pubertetens genstridige faser." (Uddrag fra motiveringsteksten).

I efteråret kan du møde forfatteren Jesper Wung-Sung med Nyborg Bibliotek. Arrangementet bliver slået op i løbet af de kommende uger, så hold øje her på nyborgbibliotek.dk.

Illustratorprisen

Kulturministeriets Illustratorudvalg for børne- og ungdomsbøger begrundede Anna Jacobina Jacobsens pris med ordene:
"’Ø’ er Anna Jacobina Jacobsens formidable, pantomimiske billedfortælling om en pige, der finder en havfrue i en sardinæske. Et imponerende gennemarbejdet værk fra de detaljerede skraveringer til den stilsikre variation i perspektiv og beskæring og med en åbenhed, som betyder, at historien kan fortælles på flere måder." (Uddrag fra motiveringsteksten).

Læs mere om priserne her.