Kaspar Colling Nielsen

Storstilet læse- og skriveprojekt kommer til Nyborg

17.01.19
Dansk Forfatterforening indleder sammen med Nyborg Bibliotek kampagnen "Hvem er Danmark?"

Dansk Forfatterforening har fået tildelt 2,3 millioner af Nordea-fonden til at skabe læse- og skrivelyst i 20 byer i 2019. Med udgangspunkt i stærke lokalsamfund skal forfatterne skabe nye fortællinger, der danner afsæt for en lang række læse- og skrivetiltag og samtidig stille spørgsmålet: Hvem er Danmark?

Nyborg er blandt de 20 udvalgte byer og det er vi utroligt glade for. I Nyborg får vi besøg af forfatteren Kaspar Colling Nielsen i uge 12, hvor han skal give sit litterære bud på: Hvem er Nyborg?

Nyborgenserne inddrages

Kaspar Colling Nielsen skal opholde sig i Nyborg i en uge, hvor han skal gå ture med lokale borgere og møde byen i øjenhøjde. Med udgangspunkt i hans samtaler og oplevelser skriver han en tekst, som bliver offentliggjort i Lokalavisen Nyborg.

Teksten danner baggrund for en skrive-workshop, han afholder for to skoleklasser på Vibeskolen, og for et debatarrangement i samarbejde med Nyborg Bibliotek, hvor alle byens borgere er velkomne til at møde op og diskutere det spejl, litteraturen holder op for Nyborg. Der er altså tale om en række læse- og skrivetiltag, der engagerer lokale aktører og målgrupper og giver læsningen et løft, når spørgsmålet om, Hvem er Danmark?, skal besvares.

Tilngængeligt for hele Danmark

Det litterære Danmarkskort bliver tilgængeligt online, og i samarbejde med DR bliver der produceret en række podcasts over teksterne. Hele indsatsen kulminerer på Bogforum 2019 med et sceneevent.

Kampagnen er støttet af Nordea-fonden.

Se en kort video om kampagnen via dette link

Læs mere om Kaspar Colling Nielsen via dette link.