Balletelever fra Nyborg dansede for dronningen

01.06.19
Det var en stor oplevelse for de lokale balletelever fra Village Ballet Nyborg, da de fredag 31. maj 2019 dansede for Hendes Majestæt Dronning Margrethe i anledning af hendes besøg i Nyborg.

I anledning af besøget blev der opsat en udendørs scene foran Nyborg Bibliotek, hvor balletopvisningen fandt sted. Pladsen foran Nyborg Bibliotek blev valgt, da det er Nyborg Bibliotek, der til dagligt driver balletskolen Village Ballet Nyborg. Samtidig var det en perfekt placering lige midt i Nyborgs hjerte med Rådhuset udgravningen til det nye torv på den ene side, det nyrenoverede Nyborg Slot på den anden og den næsten 80 år gamle biblioteksbygning som bagtæppe.

Mange borgere kiggede forbi og overværede opvisningen sammen med Hendes Majestæt.

To store oplevelser

Dronningens besøg var kronen på et halvår med store oplevelser for den lokale balletskole Village Ballet Nyborg. Søndag den 17. marts deltog eleverne i Det Kongelige Teaters årlige Store Balletskoledag, hvor de dansede på en af Danmarks mest ikoniske og storslåede scener – Gamle Scene på Kongens Nytorv.

Village-Ballet Nyborg

Village Ballet-Nyborg holder til i Landporten, som er drevet af Nyborg Bibliotek og som i 2017 gennemgik en stor renovering, hvor den gamle gymnastiksal blev transformeret til en dansesal med spejle og dansegulv. Der optages løbende nye elever – børn og voksne - på balletskolen.

Læs mere om Village Ballet-Nyborg her.

Billeder fra dagen

Dronningen overværer Village Ballet Nyborgs opvisning.