Mango Language

Dos cervezas por favor!

30.11.16
Lær sprog via biblioteket

Genopfrisk dit spanske eller finpuds dit finske
Glem alt om at stå og slå op i en parlør, når der skal bestilles 'dos cervezas' i Spanien - eller for den sags skyld i Tyskland, Italien eller Finland.

Når du er oprettet som låner på Nyborg Bibliotek, kan du nemlig lære alverdens sprog med den digitale sprogkursustjeneste Mango Languages. Mango Languages fokuserer på det talte sprog og træner i udtale. Kurset tjekker og korrigerer udtalen, som en underviser ville gøre det, og efter kort tid vil man være i stand til at føre en samtale på det valgte sprog.

Man kan bruge Mango Languages på computer, tablet eller smartphone, og hvis man downloader Mango Languages' app, kan man lære sprog, selv når man er offline. Med over 60 tilgængelige sprogkurser kan man lære alt fra arabisk til thai og spansk, og der er også hjælp at hente for dem, der har behov for at lære dansk.

Gå til Mango her

Fakta (netdoktor.dk) : Hold hjernen ung med musik og sprog
Kommunikation og muskelarbejde er den menneskelige hjerne i særlig grad udviklet til. I vores forfædres jægersamfund gav det blandt andet mulighed for, at man kunne samarbejde om at jage dyr ved at løbe dem trætte. Det krævede samspil mellem hjerne og muskler. Og det krævede også avanceret kommunikation. Til det formål udvikledes hjernens særlige evner for musik og sprog (formentlig i netop den rækkefølge). Musik og sprog “fylder” meget i vores hjerne, og begge er de af stor betydning for hjernens fortsatte udvikling. Det er stimulerende at lytte til musik, og det giver endnu mere, hvis du selv spiller. Det samme gælder for sproget: Jo mere du er aktivt med i samtaler og diskussioner, des mere holder du hjernen skarp. Hjernen styrkes yderligere ved brug af fremmedsprog. Det er for eksempel vist at personer, der behersker to sprog godt, får en skarpere hjerne end andre (med samme uddannelse), som alene bruger ét sprog.