Her er vinderne af Smart Parat Svar

01.12.21
Det blev holdet ”De dovne teenagere” fra Nyborg Friskole, der løb med sejren ved den lokale runde af Smart Parat Svar onsdag 1. december 2021.

Klassen har vundet en biograftur i KinoVino og går desuden videre til den regionale runde 12. januar 2022.

Jagten på Danmarks klogeste 6. klasse

Smart Parat Svar er bibliotekernes videns- og læsequiz for 6. klassere. Konkurrencen blev skudt i gang med de lokale finaler 1. december, hvor vinderne går videre til de regionale runder. Det hele kulminerer med den store nationale finale 2. februar 2022, hvor finalisterne dyster om præmien på 10.000 kr.

Smart Parat Svar udfordrer børnenes viden, hukommelse og evne til at tænke hurtigt, når de svarer på spørgsmål om alt fra Danmarks historie og H.C. Andersen til Marvel-superhelte og dyr.

Konkurrencen har eksisteret siden 2005, hvor den oprindelig blev udtænkt af Gentofte Bibliotekerne. Konkurrencen har til hensigt at styrke elevernes lyst til at læse ved at sætte fokus på samarbejde og almen dannelse. Quizzen tager udgangspunkt i et bredt udsnit af skøn- og faglitteratur og hylder bogorme, læseheste og klogeÅger, for det er sejt at være klog.

Smart Parat Svar er støttet af Slots- og Kulturstyrelsen og drives af Aalborg Bibliotekerne i tæt samarbejde med de andre danske folkebiblioteker