Spis miljøvenlige fisk

Det er godt at spise fisk, da de indeholder omega-3 fedtsyre og har et lavere klimaaftryk end proteiner som okse- og svinekød. Men hvordan finder du de mest bæredygtige fisk- og skaldyrsprodukter? Det har vi samlet lidt tips til her.

NaturSkånsom-mærket

Når du handler fisk- og skaldyr kan du nu gå efter det nye, statskontrollerede NaturSkånsom-mærke, der viser vej til fisk af høj kvalitet. Fisk, der er fanget vildt med respekt for naturen af et aktivt kystfiskeri. Ved at vælge fisk med mærket NaturSkånsom vælger vi fisk, som er fanget med fangstmetoder, som skåner den værdifulde natur på havbunden, og derved tager vi ansvar for en havbund fuld af liv.

Læs mere om NaturSkånsom via dette link!

MSC-mærket

Marine Stewardship Council (MSC) er en international non-profit organisation, der blev grundlagt i 1997 for at fremme og udbrede bæredygtigt fiskeri.

Fisk- og skaldyr i køledisken med MSC-mærket kommer fra et fiskeri, der har opnået certificering i henhold til fiskeristandarden. Det er åbent for alle fiskerier, der fanger vildtlevende marine eller ferskvandsorganismer, at søge om certificering. 

MSC-fiskeristandarden bruges til at vurdere, om et fiskeri er veldrevet og bæredygtigt. Den afspejler den mest opdaterede forståelse af internationalt anerkendt forskning og forvaltning inden for fiskeri. Standarden er udviklet i samråd med forskere, fiskeindustrien og miljøgrupper.

Læs mere om MSC via dette link!

ASC-mærket

Fisk- og skaldyr i køledisken med ASC-mærket kommer fra bæredygtigt og miljøvenligt opdræt, hvor producentent bl.a. forpligter sig til at beskytte vandmiljøet og reducerer forbruget af kemikalier og antibiotika. 

ASC (Aquaculture Stewardship Council) blev oprettet i 2010 af WWF og Dutch Sustainable Trade Initiative.

Læs mere om ASC via dette link!

Hvis du køber dine fisk- og skaldyr hos en fiskehandler, hvor de fleste produkter ikke bærer mærkning, kan du jo tage en snak med din fiskehandler om fangst- eller opdrætsmetoderne.

Prøv selv at fange dine fisk

En anden måde at sikre bæredygtigt, fangede fisk er selvfølgelig af fange dem selv. Herunder har vi samlet nogle af vores bøger om lystfiskeri, hvis du gerne vil i gang med det eller vide mere om emnet.