Kristian Himmelstrup. Pio.
Forside til "PIO", forlaget Arabesk.

Om dette arrangement

Tid
18:30 - 19:30
Pris
Gratis
Lokalitet
Nyborg Bibliotek
Torvet 11
5800 Nyborg
Arrangører
Target
For voksne
Højtlæsning og Læsekredse

DR Romanklubben: "PIO"

08.02.23
Få nye store læseoplevelser og del dine tanker med andre til vores åbne læsekreds DR Romanklubben. Denne gang læser vi "PIO" af Kristian Himmelstrup.

Romanklubben finder sted en gang om måneden fra december til maj, men du vælger selv, om du vil tilmelde dig til en, flere eller alle seks gange. Hvis du tilmelder dig til alle seks gange, har du den fordel, at du kan stemme på din favorit til DR Romanprisen til maj 2023.

De 6 romanklubber:

Alle gange 18.30-19.30

Tilmelding

Da der er 8 pladser pr. gang, skal du tilmelde dig ved at bestille en billet.

Du kan tilmelde dig på nyborgbibliotek.dk, på telefon 63337075 eller ved direkte henvendelse på dit bibliotek.

Sådan får du fat i bogen

Kom forbi Nyborg Bibliotek med din billet. Så udlåner vi et læsekredseksemplar til dig, som du låner helt frem til 8. februar 2023.

Hvis du bor tættere på Ørbæk Bibliotek eller Ullerslev Bibliotek, kan du låne bogen på dit lokale bibliotek. Tag fat i din bibliotekar, send en mail til bibliotek@nyborg.dk eller ring på 63337075.

PIO

”PIO” er en roman om Louis Pio, som startede Socialistiske Blade og lagde grunden til den danske arbejderbevægelse (og dermed Socialdemokratiet), men hurtigt måtte flygte til Amerika.

Det er 5. maj, 1872. Louis Pio sidder i en celle på Nytorv og venter på en retssag, der vil sende ham i isolationsfængsel i flere år. Hans forbrydelse er, at han har indkaldt til et folkemøde på Nørre Fælled. Opholdet i fængslet bliver dyrt, og han overlever kun, fordi man ikke vil forære arbejderne en martyr. Romanen følger Pios kamp i fængslet, siden i arbejderbevægelsen og endelig i Amerika, hvor han forsøger at bygge socialistiske kolonier.

”PIO” er en afviklingshistorie om et liv, der ikke vil lykkes, men det er også en biografisk roman om en ener, der skubbede til udviklingen herhjemme, kæmpede for forandringer og basale menneskerettigheder og blev mødt af indædt modstand fra et ungt demokrati, der greb til politispioner, skueprocesser, fængsel og bestikkelse for at slippe af med samfundsfjenderne.