Johanne anbefaler podcasts om litteratur

Slå lyttelapperne ud og dyk ned i en verden af bøger og litteratur, lige når det passer dig. Vores bibliotekar Johanne anbefaler dig podcasts om litteratur.

Første gang med podcast?

Har du brug for hjælp, for at komme i gang med podcasts? 
Eller har du aldrig hørt om podcasts før?

Så læs vores vejledning via dette link.

Herunder kan du læse mine anbefalinger af forskellig podcasts om litteratur.

Lydspor

Lydspor er en podcast med BEAT:LITT - litteratur der udfolder sig i spændingsfeltet mellem musik og litteratur. Her kan du lytte til artist talks med aktuelle musikere, der har ordene i centrum. Du kan lytte til digte, der er fyldt med musikreferencer. Du kan høre om at spille på skrivemaskine, hvordan Shakespeares massive ord kan blive til melodier og hvordan Tove Ditlevsens digte og prosa er blevet omsat til musik. Lydspor kommer omkring kunstnere som Nick Cave & The Bad Seeds, Kira Skov og Maria Faust, Palestrina, Caspar Eric, Kate Bush, Jeanett Albeck og Billie Holliday.

Læs mere og hør den her.

Lydspor er produceret af Roskilde Bibliotekerne.

Børnebogcast

Vil du vide mere om børnebøger og højtlæsning? Med Børnebogcast i ørene bliver du opdateret om temaer som venskaber, døden, humor, fantasy, tegneserier, fagbøger til børn, ungdomslitteratur, højtlæsning for de mindste, digital børnelitteratur, billedbøger, rim, remser og lyrik for børn og ikke mindst bøger til begynderlæsning og skolestart.

Læs mere og hør den her.

Børnebogcast er produceret af Københavns Biblioteker

LYT LYRIK

LYT LYRIK er en podcast til dig, der gerne vil i gang med at læse eller lytte til lyrik og blive klogere på lyrik som genre. I podcasten bliver du præsenteret for en række danske digtere, der gennem personlige samtaler tager dig med ind i deres maskinrum. Lyt med og bliv både klogere på lyrik som genre og bliv inspireret til din næste læse- eller lytteoplevelse.

Læs mere og hør den her.

LYT LYRIK er produceret af Silkeborg Bibliotekerne i samarbejde med Vejle Bibliotekerne

YAS

YAS står for Young AdultS og er en podcast om unge, lavet af unge til unge. Lyt med, når ungdomslitteraturen diskuteres af dem, den er skrevet til. I podcasten kommer du i godt selskab med Karoline, Astrid og Gertrud, tre unge, der elsker litteratur. En gang om måneden dykker de ned i emner, bøger og forfattere og taler om, hvad litteraturen gør ved dem, ved deres syn på dem selv og deres opfattelse af verden. Bliv klogere på Young Adult-genren generelt og de tabuer, som bøgerne sætter fokus på. En genre, der måske ikke kun er til unge men også for voksne?

Læs mere og hør den her.

YAS er produceret af Københavns Biblioteker.

eReolen

På eReolen finder du en masse e-bøger og lydbøger, men du kan også finde podcasts om bøger og litteratur. Dyk fx ned i Tænkepause-serien eller lyt til podcasten Tid til bøger, der hver uge sætter fokus på tidens største forfattere og mest populære bøger.

Læs mere og hør den her.

eReolen er bibliotekernes fælles tilbud med e-bøger, lydbøger og podcasts.

Andre podcasts om bøger og litteratur

Bogfolk
Politikens podcast om litteratur med anmeldelser, inspiration og interviews.

Skønlitteratur på P1
En dybdegående podcast om nyheder, baggrund, interviews og reportager fra litteraturens verden, samtaler om tendenser, de vigtigste forfattere og andre bogfolk med noget på hjerte.

Harry Pottcast
Podcasten til dig, der ikke kan få nok af Harry Potter. Hver uge tager Nanna og Amalie dig gennem kapitlerne et for et, hvor de dykker ned i karaktererne, temaerne og andre interessante ting, som de kan trække ud fra kapitlet.

Bogselskabet
Samtaler med forskellige forfattere om deres bøger og det at være forfatter.

Bogklubben
Bogklubben er en podcast, hvor Gyldendal inviterer dig indenfor i bøgernes verden til en samtale om en aktuel bog og om, hvad bøger egentlig gør ved os. I hvert afsnit er et skarpt panel af kendte danskere sat stævne for at gøre dig klogere på en aktuel bog.

SCIFI SNAK
En podcast om klassisk science fiction med Anders Høeg Nissen og Jens Hjerrild Poder.

Supersnak
Supersnak er en podcast for tegneseriefans om superhelte med to tidligere tegneserieredaktører ved mikrofonerne, Marvel-Morten — alias Morten Søndergård — og Kim Helt — alias Kim Schou.

Tegneseriesnak
Lyt med, når Lasse og David taler om alt mellem himmel og jord omhandlende tegneserier. 

Litteratur
Litteraturudsendelserne i Den2Radio dækker bredt fra oplæsninger, montager og debat om danske og udenlandske klassikere til den nyeste samtidslitteratur. 

Bøger
En podcast fra Den anden Radio, der indeholder både fag- og skønlitteratur, nye og gamle bøger, forfattersamtaler, præsentationer, oplæsning samt reportager fra den danske litterære scene.

Frøkjær og forfatterne
Samtaler med aktuelle forfattere om deres bøger og forfatterskaber.

Gyldendal
Forlagsdreven podcast om litteratur med interviews af forfattere. 

Lit love
Marie Louise Tüxen har inviteret forfattere i studiet til en snak om kærlighed, lyst, vildveje, brud og møder mellem mennesker. 

Masterclasses
Podcast baseret på foredragsrækken 'Ti Mestre' fra Thiemers Magasin i København. Samtaler med ti forfattere, der fører dig ind i dybet af litteraturens vidtrækkende univers.

Månedens forfatter
Hver måned inviterer Københavns Hovedbibliotek forfatteren til 'Månedens forfatter' ind til et foredrag. Dette foredrag optages og podcastes, når det er muligt.

Klassikere genfortalt
Lyt med, når en række kendte danske forfattere gennemgår deres yndlingsklassikere i denne podcast.

Fede fagbøger - med Adam Holm
I ti programmer i løbet af foråret kaster Adam Holm et blik på aktuelle faglitterære udgivelser herhjemme. Han taler med forfattere og anmeldere inden for bl.a. historie, samfund, kultur, sex og gastronomi.

Bølgerne
Bølgerne er en podcast om ny og nyoversat litteratur af både danske og udenlandske forfattere. 

Læs den!
Læs den! er en podcast, hvor Jeppe H. Nissen og Mads Kamp skiftes til at vælge et litterært værk og efterfølgende mødes for at snakke om det.

De forskellige podcasts er alle gratis at høre. De kan hentes med en podcastapp som fx Podcast i Applestore,  Pocket Casts eller Podbean til mobiltelefoner og tablets, men du kan også lytte til dem på en computer. Søg på titlerne, gå i gang med at lytte med det samme og dyk ned i litteraturens verden.