Vores Natur: Skoven

14.04.20
Er der noget så fredfyldt som en gåtur i de danske skove med fuglenes kvidren og vindens sagte susen i bladene? Skoven er den første naturtype, der behandles i temasamarbejdet "Vores Natur", og her har vi samlet både faglitteratur og skønlitteratur om emnet.

En tur i skoven med litteraturen

Mange forfattere er blevet bjergtaget af skoven gennem tiden og den spiller derfor en store rolle i flere litterære værker - både som noget trygt og hyggeligt under trækronernes tag og som noget øde og uhyggeligt, hvor det er let at gemme sig og blive væk bag de mange stammer og buske.

F.eks. kan vi læse om skoven som noget eventyrligt og mystisk i H.C. Andersens eventyr "Klokken", i Brødrene Grimms eventyr om "Den lille rødhætte" og "Hans og Grete" og i C.S. Lewis' episke fantasy-serie om Narnia. Den hyggelige, varme og rare skov finder vi ofte i fortællingerne om Peter Plys og hans venner i Hundredemeterskoven, mens den øde og dystre skov kan være det oplagte sted at begrave et lig i krimigenren.

Læs mere om skoven i skønlitteraturen på eReolen her!

Skovtur for hele familien

Kan man virkelig skraldgrine af en podcast om skrubtudser og dræbersnegle? Det kan man, når biolog Anders Kofoed er vært på podcasten "Tæt på naturen". Du kan også læse Kofoeds fantastiske, underholdende, informative og yderst overskuelige naturbog "Ander Kofoeds store bog om naturen", hvori han beskriver godt 200 dyr og 50 planter, du kan finde i den danske natur. Bogen er inddelt efter naturtyper og årstider, og du finder bl.a. en stor sektion om skoven.

Se afsnittet om "Skoven" i DR's nye naturserie

Bibliotekernes kampagne "Vores Natur" lægger sig op ad DR’s serie ”Vilde, vidunderlige Danmark”, der sendes hver søndag i uge 15-19. 

Se afsnittet om skoven her!

Temasamarbejdet "Vores Natur"

I uge 16-20 sætter Nyborg Bibliotek sammen med Danmarks Biblioteker, Danmarks natur- og friluftsorganisationer og DR fokus på "Vores Natur" i et storstilet temasamarbejde.

Læs mere her!