Om dette arrangement

Tid
19:00 - 20:30
Pris
Gratis
Lokalitet
Nyborg Bibliotek
Torvet 11
5800 Nyborg
Arrangører
Nyborg Bibliotek, Højskoleforeningen for Nyborg og Omegn
Target
For voksne
Køb billet(ter)
Højtlæsning

Kom til Skumringstime med højtlæsning for voksne

09.11.20
Læn dig tilbage og nyd den islandske forfatter Auður Ava Ólafsdóttirs prisvindende roman ”Ar”, når Højskoleforeningen for Nyborg og Omegn og Nyborg Bibliotek traditionen tro inviterer til en hyggelig Skumringstime i anledning af Nordisk Litteraturuge.

Skumringstime og Nordisk Litteraturuge

Hvert år, når november indhyller Norden i mørkere dage, samles vi på de nordiske biblioteker i lysets skær og læser højt af de samme bøger. En hyggelig tradition, der har fundet sted i mere end 20 år. Hvert år udvælges nogle bestemte nordiske titler, som læses højt i hele Norden og på den måde binder os sammen om litteraturen og den nordiske kultur.

I år er temaet for Nordisk Litteraturuge ”Norden i verden”, og mens børnene får læst højt af ”Alle tæller med” til Morgengry, kan du altså se frem til højtlæsning af ”Ar”.

”Ar” og Auður Ava Ólafsdóttir

Auður Ava Ólafsdóttir blev født i Reykjavik i 1958 og debuterede som forfatter i 1998. Hun har siden da udgivet en række romaner og vundet forskellige islandske litteraturpriser, men hun tog for alvor Norden med storm med sin roman ”Ar”, for hvilken hun i 2018 modtog Nordisk Råds Litteraturpris. 

”Ar” er en finurlig roman om et menneske, der mister meningen med livet og derfor beslutter sig for at gøre en ende på det hele. Men måske er der andre ting i verden, der er værd at leve for? Auður Ava Ólafsdóttir siger selv: "Jeg skriver mod mørket i verden”, og på den måde passer hun perfekt ind i Nordisk Litteraturuges vision om at bringe lyse til de dunkle novemberdage. 

Billetbestilling

Arrangementet er gratis, men da der er et begrænset antal pladser, skal du bestille billet. 

Vi tager naturligvis højde for sundhedsmyndighedernes anbefalinger ift. coronasmitte.