Vores natur - Bibliotekerne

Bliv ét med "Vores Natur"!

07.09.20
I uge 37-42 sætter vi på Nyborg Bibliotek fokus på rewilding, biodiversitet og naturbeskyttelse, når vi tager hul på anden del af årets store temasamarbejde ”Vores Natur”.

Temasamarbejdet ”Vores Natur”

2020 er naturens år, og i den anledning sætter vi fokus på naturen som en del af et storstilet temasamarbejde med Danmarks Biblioteker, Danmarks natur- og friluftsorganisationer og DR.

Rewilding, biodiversitet og naturbeskyttelse

Efterårets kampagne har fokus på rewilding, vild natur, biodiversitet, hvordan vi mennesker former naturen og hvordan vi kan passe på den. På Nyborg Bibliotek vil vi især fokusere på emnet gennem litteraturen, for naturen har altid været en stor del af både fag- og skønlitteraturen. 

Naturtyper i Danmark

I foråret var fokus på forskellige naturtyper i Danmark.

Herunder kan du læse om nogle af dem, ved at klikke på titlerne.

Læs mere om forårets tema her!

Ny DR-serie giver naturen tilbage

Fra midten af september kan du også følge med i DR's nye serie "Giv os naturen tilbage", hvor Frank Erichsen, kendt fra tv-programmet 'Bonderøven', rejser rundt i Danmark og sammen med danskerne skaber mere natur i vores land.

Hvis du ikke nåede at se DR's storslåede naturserie "Vilde Vidunderlige Danmark", der kørte som en del af "Vores Natur" i foråret, kan du stadig nå at se den på DR TV her!