Faktalink

Adgang
For lånere bosiddende i Nyborg Kommune
Faktalink er en samling artikler om aktuelle og samfundsrelevante emner, som har bred interesse. Lige meget om du er studerende, der søger informationer til en opgave, eller om du bare er almindeligt interesseret i en emne, kan Faktalink give dig svar. Faktalink rummer mere end 800 artikler om alt fra sport, kultur, historie, politik, IT, trends, medier og meget mere, og siden opdateres og forøges løbende.

Troværdig viden

I modsætning til Wikipedia, som har artikler om næsten hvad som helst, men ikke er troværdig nok til at bruge i en opgave, er faktalink et fagligt troværdigt onlineleksikon, der sagtens kan bruges som kilde.

Opbygning

Artiklerne i Faktalink er opbygget efter en fast struktur og består af flere lag, således at artiklerne kan læses på flere niveauer. Alle artikler begynder med en introduktion til emnet. Herefter dykkes der dybere ned i stoffet, som ofte vil indledes med en historisk vinkel. Emnerne belyses fra ud fra en faglig, analyserende og alsidig vinkel, som også indeholder debat og perspektivering. Alle artikler afrundes med omfattende kildehenvisninger og links. 

Som indgang til Faktalink kan man vælge Artikler, Temaer, Emner, Faktalink light eller benytte Søgeboksen. 

Må man tage print af Faktalink?

  • Ja, det er tilladt at tage print af Faktalink til personlig brug.
  • Biblioteker må ligeledes tage print til lånernes personlige brug.
  • Billede og tekst må ikke gengives i elektronisk form. 
  • Enhver anden form for publicering og offentliggørelse, trykt eller elektronisk, må kun ske efter aftale med DBC. 

 

Faktalink udgives af DBC i samarbejde med iBureauet