Hjælp til svagtseende og ordblinde

Biblioteket har forskellige tilbud til dig, der er svagtseende, læsehandicappet eller ordblind

Nyborg Bibliotek tilbyder

  • Film og musik i alle genrer.
  • Lydbøger og lydavis (se herunder). 
  • Lette bøger for voksne og bøger med stor skrift. 

Lydavis

Hver uge udgiver biblioteket en lydavis med artikler fra de lokale aviser indlæst på cd. Lydavisen er et gratis tilbud til alle læse- og synshandicappede borgere i Nyborg Kommune, herunder blinde, svagtseende og ordblinde.
Lydavisen udkommer hver uge og sendes med posten. Stoffet udvælges fra Lokalavisen Nyborg og Fyens Stiftstidende Nyborg. Alle artikler, der indlæses, gengives i deres helhed. Lydavisen udsendes som MP3-filer på en cd-rom. Cd-rommen kan afspilles i alle cd-/dvd-afspillere og computere, der kan afspille mp3-filer, men du får størst glæde af den, hvis den afspilles i en DAISY-afspiller.  

Hør den aktuelle lydavis via dette link (åbner eksternt indhold i nyt vindue) OBS: Denne tjeneste kan p.t. kun benyttes, hvis du logger ind på NOTAS  hjemmeside. 

Abonnement og pris: 

Ind- og udmeldelse sker ved at kontakte Nyborg Bibliotek. Lydavisen er gratis, og der betales ikke porto. 
Kontaktperson på Nyborg Bibliotek: René Thyme Havlit, rth@nyborg.dk, tlf. 6333 7075.

Få en DAISY-afspiller

Det er muligt at få stillet en DAISY-afspiller til rådighed af Nyborg Kommune, hvis man opfylder kravene. Du kan ansøge via:
Center for Rehabilitering og Specialrådgivning, Heden 11, 5000 Odense C.
Mail: syn.fyn@rsyd.dk, Tlf. 99 34 44 00

Måske skulle du blive medlem af NOTA?

Det er ikke nødvendigt at være medlem af NOTA for at modtage lydavisen. Men NOTA har mange andre tilbud til svagtseende og andre med læsehandicap. Nota er nationalbibliotek for mennesker med læsevanskeligheder. Der er pt. ca. 70.000 registrerede brugere i Nota. Optagelse sker, når brugeren har et synshandicap eller er ordblind. Notas ordblinde brugere bliver typisk indmeldt via skolelederen, en læsevejleder eller læsekonsulent, mens svagtseende brugere indmeldes via synskonsulenter eller øjenlæger. En tredje brugergruppe er folk med andre handicap, de bliver typisk indmeldt af deres praktiserende læge eller en speciallæge.

Hvilke fordele får du ved medlemskab?

Nota har en samling på over 50.000 titler. Nota tilbyder tilgængelige lydbøger, e-bøger, punktbøger og punktnoder. Nota har også en stor samling af engelsksprogede lydbøger. Derudover kan Nota hjælpe dig videre til danske og udenlandske bibliotekers samlinger af tilgængelige bøger. Download indmeldelsesmaterialet til Nota via dette link (åbner eksternt indhold i nyt vindue) 

Det er gratis at være medlem.

Magasinet "Inspiration"

En PDF version af bladet "Inspiration" kan læses på hjemmesiden via dette link (åbner eksternt indhold i nyt vindue)

Ordblind

Er du ordblind kan du læse mere via dette link (åbner eksternt indhold i nyt vindue)