Klassikere du SKAL læse

Den ultimative liste over bøger, du skal læse inden du dør!

Her finder du den ultimative klassikerliste med 30 bøger, du bare SKAL læse, inden du dør.  Litterære perler, der ansporer til fordybning og eftertænksomhed. Når du har læst disse bøger, er du ikke længere den samme!

"Tillad mig i denne smid-væk- og ligegyldighedsberømmende æra at hæve mig over tendenserne og fra mit høje, hvide slot med fordømmende mine at udråbe verden som rådden! Litteraturen, ikke mindst den skønne, er blevet en konsumvare på linje med mælk og cola, som vi nyder i det ene nu og glemmer igen i det næste. Nu må der bankes i bordet og tales dunder! Som kvalitetslitteraturens missionær påbyder jeg jer hermed at læse disse værker samt at nyde dem på livet løs. Her er mine 30 bud". (Jesper Just Nielsen, bibliotekar)

Obs. Se hele listen i pdf linket herunder - enkelte af disse værker skal måske bestilles hjem via bibliotek.dk. På listen lige under finder du udvalgte værker fra listen, som findes på Nyborg bibliotek.